Lampaanviulu

Lampaanviulu

Illallinen Pääruoka
(3)
Kommentit
Lampaanviulu kuuluu perinteisesti pääsiäispöytään. Tarjoile lampaanviulu esim. purjomuhennoksen ja perunapaistoksen kanssa. Tutustu reseptiin!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/lampaanviulu/

Tee näin:

Valmista lampaanviulu
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori valkosipulit. Jaa kaksi kynttä 8 pitkäksi paloksi, hienonna loput valkosipuleista.
  • Pistä terävällä vetisellä lihan pintaan syviä reikiä ja työnnä valkosipulinpalat niihin.
  • Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu valkosipuli, hunaja, sitruunan kuori ja timjami.
  • Mausta lampaanviulu kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
  • Levitä voiseos lihan pinnalle ja laita lampaanviulu ritilälle uunipellin päälle. Paista uunin keskitasossa noin 10 min.
  • Alenna uunin lämpö 125 asteeseen ja anna lampaanviulun kypsentyä vielä noin 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 60 – 65 asteista.
  • Anna lihan vetäytyä 15 – 20 min ennen tarjoilua. Koristele lampaanviulu ennen tarjoilua muutamalla rosmariininoksalla.
Valmista purjomuhennos
  • Puhdista ja huuhtele purjosipulit. Leikkaa purjot 3 - 4 cm paloiksi. Kuullota purjot voissa isossa katti-lassa. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 5-7 min. Mausta sitruunan mehulla ja rakuunalla.
Valmista perunapaistos
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Poimi rosmariinin oksat. Laita perunat, rosmariini uunivuokaan, lisää voisula, mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit säästää pari pientä rosmariininoksaa lampaanviulun koristeluun. Paista uunin keskitasossa n. 10 min. Lisää auringonkukansiemenet ja paista vielä n. 10 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

8 annosta
Lampaanviulu
Luista lampaanpaistia
2 kg
Valkosipulinkynttä
4
50 g
Hunajaa
1 rkl
Sitruunankuori
1
Hienonnettua tuoretta timjamia
2 rkl
Suolaa
2 tl
Mustapippuria
2 tl
Kermainen purjomuhennos
(n. 800 g) purjo
1
2 rkl
Kuohukermaa
4 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 tl
Puritettua sitruunamehua
2 tl
Hienonnettua tuoretta rakuunaa
2 rkl
Auringonkukansiemen perunapaistos
Puikulaperunoita
1½ kg
Ruukkua tuoretta rosmariinia
2
4 rkl
Sormisuolaa
½ rkl
Mustapippuria
2 tl
Auringonkukansiemeniä
1 dl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet