Kardemummakakku kuorrutteella

Kardemummakakku kuorrutteella

Jälkiruoka
(3)
Kommentit
Kardemummakakku kuorrutteella vie kielen mennessään niin lapsilta kuin aikuisiltakin. Kardemummakakku sopii mainiosti jouluun. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kuorrutettu-kardemummakakku/

Tee näin:

Kardemummakakku
  • Aloita valmistamaan kardemummakakku kuorrutteella leipomalla ensin kardemummakakku. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja leivitä sokerikakkuvuoka, joka on tilavuudeltaan noin 1,5 litraa.
  • Vatkaa sokeri ja voi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää ja sekoita vaahdon joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.
  • Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja rouhitut kardemummansiemenet.
  • Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  • Paista kardemummakakku uunin alaosassa 45-50 minuuttia. Ota kardemummakakun uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa ennen kuin otat sen pois kakkuvuoasta. Anna kardemummakakun jäähtyä kokonaan.
Kuorrute
  • Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljajauhe paksuksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Levitä kerma-vaahto kardemummakakun päälle. Viimeistele kardemummakakku valuttamalla karamellisoitua kondensoitua maitoa kermavaahdon päälle. Koristele lopuksi kardemummakakku maapähkinärouheella.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

10 kpl
Hienosokeria
2 dl
150 g
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kardemummansiementä
1 rkl
Kuorrutus
2 dl
Tomusokeri
½ dl
Vaniljajauhetta
1 tl
Kondensoitua maitoa
1 dl
Suolattuja maapähkinöitä rouheena
2 dl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet