Kulitsa

Kulitsa

Jälkiruoka
(3)
Kommentit
Kulitsa on Venäjältä kotoisin oleva pääsiäiskakku. Kulitsa voidaan tarjoilla pääsiäispöydän jälkiruokana raikkaan pashan kanssa. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kulitsa/

Tee näin:

  • Aloita kulisan valmistaminen taikinasta.
  • Sulata voi ja lämmitä erillisessä kulhossa maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon.
  • Lisää kulhoon sokeri, kananmunat, suola, vaniljasokeri, kardemumma ja mantelirouhe.
  • Sekoita munien rakenne rikki ja lisää joukkoon jauhotetut rusinat, appelsiinin kuoripalat sekä likööritilkka.
  • Lisää ensin noin puolet jauhoista ja hieman jäähtynyt voisula. Alusta taikinaa sitkon aikaansaamiseksi. Lisää sitten loput jauhot, jotta taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista.
  • Anna kulitsan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  • Voitele irtopohjavuoka voilla, muotoile taikinasta kauniin pyöreä iso kakku ja laita taikina vuokaan. Anna taikinan kohota irtopohjavuoassa vielä hetki.
  • Voitele kohonnut kulitsa kananmunalla. Paista kulitsa 175 asteessa 50–60 minuuttia.
  • Tarkkaile kulitsaa paiston aikana ja peitä se foliolla jos kakun pinta alkaa tummua liikaa.
  • Irrota hieman jäähtynyt kulitsa irtopohjavuoasta ja koristele se ripottelemalla tomusokeria kakun pinnalle.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos et halua käyttää likööriä, voit raastaa taikinan joukkoon yhden sitruunan keltaisen kuoriosan.

Reseptin tekijä

Tämän reseptin meille on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

12 annosta
100 g
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
3 dl
Hiivaa
50 g
Sokeria
2 dl
Kananmunat
2
Suolaa
1 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Kardemummaa
1½ rkl
Mantelirouhetta
2 rkl
Rusinoita
1 dl
Sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
65 g
Cointreau- likööriä
1 rkl
Vehnäjauhoja
10- 11 dl
Kananmunat voiteluun
Tomusokeri koristeluun

Kommentit