Kukkakaalisosekeitto

Kukkakaalisosekeitto

1 tunti
Kukkakaalisosekeitto on oivallinen arkilounas tai alkupalakeitto. Kukkakaalisosekeitto saa makunsa sinapista ja kuminasta. Tarjoile keitto créme fraîchella.
https://www.arla.fi/reseptit/kukkakaalisosekeitto/

Tee näin:

Kukkakaalisosekeitto
  • Aloita kukkakaalisosekeitto käsittelemällä ensin kasvikset. Leikkaa kukkakaalista pienempiä paloja. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa perunat noin 2x2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
  • Paista sipuli ja valkosipuli voissa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet.
  • Lisää kukkakaali, perunat, sinappijauhe, liemi, vesi ja maito.
  • Kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja kukkakaali ovat pehmeitä.
  • Sillä aikaa, kun kukkakaalisosekeitto hautuu, paahda samanaikaisesti kuminaa kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Anna jäähtyä.
  • Soseuta keitto sähkövatkaimella tasaiseksi, lisää sinappi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kukkakaalisosekeitto annoskulhoihin. Viimeistele keitto nokareella créme fraîchea ja paahdetulla kuminalla.
Valmis!

Ainekset

Kukkakaalisosekeitto
Kukkakaalinnuppuja
n. 800 g
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Kiinteitä perunoita
400 g
100 g
Sinappijauhetta
1 tl
Kasvis- tai kanalientä
4 dl
Vettä
4 dl
2 dl
Kuminaa, kokonaisia
1 rkl
Karkearakeista sinappia
3 rkl
Suolaa ja mustapippuria
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Kukkakaalikeitto
30 minuuttia
Kukkakaalikeitto
(17)
Valkoinen parsakeitto
30 minuuttia
Valkoinen parsakeitto
(3)
Parsakaalikeitto
35 minuuttia
Parsakaalikeitto
(7)