Pitaleipä

Pitaleipä

Lisuke
(8)
Kommentit
Pitaleipää voidaan syödä sellaisenaan tai lisukkeena erilaisissa ruoissa. Se voidaan täyttää mm. kebab-lihalla ja salaatilla tai falafelilla.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pitaleipa/

Tee näin:

Pitaleipä
  • Murenna hiiva kulhoon, kaada vesi päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja suurin osa jauhoista, jätä 0,5 dl alustamista varten. Vaivaa voimakkaasti sitkeäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile palat pyöreiksi. Kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla. Kaulitse sitten leivät litteiksi pyöreiksi levyiksi (ø n. 10-12 cm). Laita leivät jauhotetulle alustalle jauhoinen puoli ylöspäin. Kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 °C:een ja paista leipiä uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle leivinliinan alle. Tarjoa vastapaistettuna meijerivoin kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

8 palaa
Pitaleipä
Hiivaa
25 g
Kädenlämpöistä vettä
2½ dl
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
7½ dl

Kommentit