Kinkkujuustoleipä

Kinkkujuustoleipä

10 minuuttia
Kinkkujuustoleipä on yksinkertainen, mutta maukas leipä, joka yhdistää paahtoleivän rapeuden, sulaneen juuston kermaisen rikkauden ja kinkun suolaisen maun, kaikki korostettuna ripauksella raikasta dijoninsinappia. Täydellinen valinta nopeaan lounaaseen tai kiireettömään brunssiin.
https://www.arla.fi/reseptit/kinkkujuustoleipa/

Tee näin:

Kinkkujuustoleipä
  • Kuumenna leivänpaahdin.
  • Levitä dijoninsinappia leivälle ja kerrosta kinkku- ja juustoviipaleet.
  • Levitä voita molemmille ulkopuolille ja paahda leipä leivänpaahtimessa.
Valmis!
Vinkki

Varmista, että leivänpaahdin on kunnolla esilämmitetty ennen paahtamista. Tämä antaa kinkku-juustoleivällesi täydellisen rapean tekstuuriin ulkopuolelta ilman, että sisus ylikypsyy.

Vinkki

Voit myös tehdä leivät pannulla. Esilämmitä pannu keskilämmölle ja kääntele leipiä muutaman kerran, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmilta puolilta. Varmista, ettei pannu ole liian kuuma, sillä tämä voi polttaa leivän ennen kuin juusto ehtii sulaa kunnolla.

Vinkki

Anna leivän levätä minuutti tai kaksi kypsennyksen jälkeen. Tämä auttaa juustoa asettumaan hieman, mikä vähentää todennäköisyyttä, että juusto valuu ulos, kun leikkaat leivän.

Ainekset

Kinkkujuustoleipä
Viipaletta paahtoleipää
8
8
Viipaletta kypsää kinkkua
8
Dijon sinappia
4 tl
60 g
Lisää herkullisia ideoita
Yrttituorejuustotoastit
20 minuuttia
Yrttituorejuustotoastit
(1)
Club Sandwich
30 minuuttia
Club Sandwich
(9)

Valmista klassinen kinkkujuustoleipä kiireettömälle brunssille

Nauti sulaneen juuston, suolaisen kinkun, kirpeän sinapin ja kullanruskean, voi-leivän täydellisestä yhdistelmästä. Reseptimme on suoraviivainen, nopea valmistaa ja äärimmäisen tyydyttävä, näyttäen kuinka herkulliselta 'yksinkertainen' voi maistua. Tarvitset vain leivänpaahtimen, joka takaa lähes sotkuttoman valmistuksen tuloksena juustoa tihkuvan leivän, joka houkuttelee sinua ottamaan yhä uudelleen vain yhden lisäpalan.

Rapeaksi paahdettu voileipä ja valuvan herkullinen juusto vie nälän mennessään

Sulanut, valuvan herkullinen juusto ja rapeaksi paahdettu leipä ovat avainelementit. Mitä muuta siihen sitten laitatkin, juusto ja leipä ovat alfa ja omega. Voihin kastettu ja kullanruskeaksi paahdettu leipä tarjoaa tyydyttävää rapeutta, joka kontrastoi ihanasti juuston rikkaan, kermaisen koostumuksen kanssa.

Parasta mitä voit tehdä, on käyttää ylijäänyttä, kuivahtanutta leipää. Ylijäänyt leipä on kuivempaa, ja vähäisempi kosteus leivän sisuksessa tarkoittaa, että se rapeutuu helpommin kuin tuore leipä. Tämä antaa sinulle tukevan pohjan leivän päällysteille, joka kestää hyvin myös juuston sulamisen, estäen voileivän muuttumisen veteläksi.

Terävä ja kirpeä potku dijoninsinapista

Tasapainottamaan kinkun ja juuston lempeitä makuja, dijoninsinappi on täydellinen levite. Se on tunnettu sileästä, mutta hieman rakeisesta koostumuksestaan, ja se levittyy kauniisti leivälle, pysyen upeasti kasassa kuumuudessa paahdettaessa. Dijoninsinapin kirpeä, pistävä maku leikkaa läpi juuston rikkauden ja voi-leivän, tasapainottaen makuja ja lisäten ihanaa syvyyttä. On mahdotonta olla rakastamatta tätä tekstuurien yhdistelmää, rapeasta paahdetusta kuoresta valuvan sulaneen juuston ja kermaisen sinapin kautta. Vaikka et olisikaan suurin sinapin ystävä, tässä leivässä se on vain hienovarainen maku suurten makujen kokonaisuudessa, luoden dynaamisen ja tyydyttävän syömiskokemuksen, joka on välttämätön täydellisen kinkkujuustoleivän kannalta.

Täydellinen välipala tai yksinkertainen valinta aamupalalle

Vain muutamien helppojen vaiheiden avulla saat täydellisen välipalan, lounaan tai illallisen, joka on nopea valmistaa ja herkullisen tyydyttävä. Resepti on ihanteellinen mihin tahansa päiväsi osaan, olitpa sitten etsimässä jotain naposteltavaa aterioiden välillä tai tarvitset nopean ja helpon ateriavaihtoehdon. Tarvitset vain leivänpaahtimen, joten siivousta on vähän ja voit jatkaa päivääsi vaivattomasti.

Etsitkö lisää inspiraatiota helppoihin leipäresepteihin? Tutustu sitten reseptiimme sienileivälle, eksoottiselle Hawaii-leivälle tai tyydyttävälle pizzaleivälle.

Lisää oma twistisi

Klassinen kinkku-juustoleipä tarjoaa täydellisen kankaan kokeiluillesi. Kermaisen mausteisen lisän saamiseksi levitä tuorejuustoa molemmille leipäviipaleille tai tee toinen tuorejuustolla ja toinen sinapilla. Käytä suosikki maustettua tuorejuustoasi, kuten yrttejä, paprikaa tai valkosipulia, tai luonnollista tuorejuustoa. Mikä tahansa valintasi on, se on herkullinen lisä leivällesi, sekoittuen ihanasti sulaneen juuston kanssa.

Lisää vihreä kosketus baby-pinaatilla, asettelemalla se juuston ja kinkun päälle ennen leivän sulkemista tai sekoittamalla se dijoninsinapin kanssa ennen levittämistä leivälle. Muihin täytteisiin voit lisätä tuoreen tomaatin viipaleita kerrosten väliin, antaen tomaattien pehmentyä lämmössä ja lisätä mehukasta kosketusta. Jos pidät hieman tulisesta, lisää jalapenoviipaleita tai hienonnettua jalapenoa, chilirouhetta tai sriracha-kastiketta.

Dijoninsinapin sijaan levitä aurinkokuivattua tomaattia tai valkosipuli-basilikapestoa leivälle antaaksesi aromaattista syvyyttä ja maukasta makua. Sen rohkeat, kirpeät sävyt nostavat leivän uudelle tasolle, kun taas sen sileä, kermainen koostumus lisää herkullisuutta, joka täydentää leivän rapeutta.