Kievin kana

Kievin kana

Illallinen Pääruoka
(18)
Kommentit
Kievin kana on klassinen ruokalaji Ukrainasta. Kanafilee täytetään reseptissä voilla. Tarjoile kievin kana uuniperunoiden ja salaatin kanssa. Kokeile!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kievin-kana/

Tee näin:

Yrttivoi
  • Valmista ensiksi yrttivoi. Sekoita voin joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä persilja ja mausta suolalla.
Kievin kana
  • Valmista seuraavaksi Kievin kana. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Mausta kana suolalla ja pippurilla. Tee syvä leikkaus kanan sivulle ja täytä valmistamallasi yrttivoilla.
  • Ota esille kolme syvää lautasta. Kaada yhteen lautaseen jauhot, toiseen vispatut kananmunat sekä kolmanteen korppujauhot.
  • Kieritä kanan fileet ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeisenä korppujauhoissa.
  • Paista Kievin kana keskilämmöllä pannulla öljyssä, kunnes se on saanut kauniin värin.
  • Siirrä kanat uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunin keskitasolla noin 15–18 minuuttia.
  • Kievin kanan kypsyessä uunissa, kauho välillä kanan päälle paistolientä, jota syntyy kypsentäessä.
Hapan kyssäkaalisalaatti
  • Kuori ja leikkaa kyssäkaali ohuiksi tikuiksi. Aseta sitten kyssäkaali kulhoon ja sekoita jogurtin, sitruunankuoren sekä sitruunamehun kanssa.
  • Huuhtele salaatti, viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja kuutioi suolakurkut. Hienonna timjami.
  • Sekoita salaatti muiden vihannesten kanssa kulhossa. Koristele timjamilla.
  • Tarjoile Kievin kana kyssäkaalisalaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

Kievin kana
Broilerin rintafileetä
4
Pippuria ja suolaa
Jauhoa
1 dl
Korppujauhoa
1½ dl
Kananmunat
2
Rypsiöljy paistamiseen
3 rkl
Yrttivoi
125 g
Valkosipulinkynttä
2
Hienonnettua persiljaa
3 rkl
Ripaus suolaa
Hapan kyssäkaalisalaatti
Kyssäkaali
1
Turkkilaista jogurttia
1 dl
Sitruuna
1
Salaattilajikkeita
70 g
Punasipuli
1
Maustekurkkua
2
Tuoreita timjamia
2 oksaa

Kommentit