Kevätkääryleet

Kevätkääryleet

50 minuuttia Brunssi Alkupalat Alkuruoka Iltapala
(31)
Kommentit
Perinteiset kevätkääryleet ovat mainio herkku esimerkiksi alkuruoaksi tai aasiahenkisestä buffetpöydästä tarjottavaksi.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kevatkaaryleet/

Tee näin:

Kevätkääryleet
  • Aloita valmistamalla kevätkääryleiden kääreet (näitä voi myös ostaa valmiina). Siivilöi jauhot keskikokoiseen kulhoon ja tee keskelle kuoppa - lisää vesi ja vatkattu kananmuna kuoppaan. Vatkaa taikinaksi ja vaivaa, kunnes taikina on joustavaa. Peitä taikina ja jäähdytä jääkaapissa yön yli. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle. Leikkaa samankokoisia neliöitä (suunnilleen 12 kpl) ja sitten kauli palat hyvin ohuiksi. Laita takaisin jääkaappiin, kunnes tarvitset niitä.
Kevätkääryleiden täyte
  • Valmista seuraavaksi kevätkääryleiden täyte ja laita uuni valmiiksi kuumenna uuni 220 º C. Paista jauheliha paistinpannussa keskilämmöllä, kunnes se on ruskistettu. Sitten poista lämmöltä ja kaada pois ylimääräinen rasva tai neste. Sekoita keskikokoisessa kulhossa jauheliha, kaali, porkkana, kevätsipuli, korianteri, seesamiöljy, osterikastike, inkivääri, valkosipuli ja chili. Sekoita maissijauho ja vesi erilliseen, pieneen kulhoon.
Kevätkääryleiden kokoaminen ja paistaminen
  • Ota kevätkääryleiden kääreet jääkaapista ja laita noin 1 rkl jauhelihaseosta jokaisen taikinapalan keskelle. Rullaa kääre seoksen ympärille taittaen reunat sisäänpäin sulkeaksesi kääryleet. Kostuta sormesi maissijauho-vesiseoksessa ja sulje kääreen saumat. Aseta kevätrullat leivinpaperille ja voitele kasviöljyllä. Paista uunissa 20 minuuttia tai, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet. Lisää rapeutta kevätrulliin saat kääntämällä 10 minuutin paistamisen jälkeen.
Tarjoiluun
  • Laita Apetina-juustoa kulhoon ja lisää päälle makeaa chilikastiketta. Tarjoile dippinä kevätrullien kanssa!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kevätkääryleet Q&A

Miten kevätkääryleet kannattaa säilyttää?
Miten kevätkääryleet kääritään?
Mistä kevätkääryleiden nimi tulee?
Syödäänkö kevätkääryleet kuumana vai kylmänä?
Minkä kanssa kevätkääryleet kannattaa tarjoilla?

Ainekset

12 palaa
Kevätkääryleet
Porsaan jauhelihaa
225 g
Hienoksi silputtua kaalia
75 g
Hienoksi raastettuja porkkanoita
30 g
Kevätsipulia ohuina viipaleina
2
Silputtua tuoretta korianteria
2 rkl
Seesamiöljyä
½ tl
Osterikastiketta
½ rkl
Raastettua inkivääriä
2 tl
Valkosipulijauhetta
1½ tl
Hienonnettua chili
½ tl
Maizenaa
¼ dl
Vettä
1 rkl
Rypsiöljyä
1½ rkl
Taikina
Jauhoja
150 g
Vatkattu kananmuna
1
Kylmää vettä
1 rkl
Tarjoiluun
1 pkt
Makeaa chilikastiketta

Rapea alkupala, jossa on kaikki tarvittava

Nämä pienikokoiset herkkupalat ovat mielettömän herkullisia: ne ovat rapeita, täydellisen kultaisen värisiä, lämpimiä ja huumaavan herkullisia. Lisää tarjolle muutama yksinkertainen dippikastike, ja saat aikaiseksi alkupaloja, jotka maistuvat kaikille.

Kotitekoiset kevätkääryleet - Aasian makua kotiin

Kevätkääryleillä, jotka ovat yksi Aasian suosituimmista katuruoista, on rikas ja perinteikäs historia. Alkuperäistä reseptiä on muunneltu paljon, mutta suosituin versio on edelleen klassinen vihannestäyte. Kuten aina, mikään ei voita kotitekoista, juuri uunista tulleita kevätkääryleitä, jossa on alkuperäisten, aasialaisten kääryleiden tunnusomainen rapeus.

Mistä kevätkääryleet ovat peräisin?

Tämä sormiruoka on peräisin jo Kiinan itäisen Jin-dynastian ajalta 265 jKr., ja se kehittyi ohuesta pannukakusta (jota kutsutaan kevätruoaksi) ensin kevätkakuksi, ennen kuin se lopulta muuttui pienemmäksi kevätkääryleeksi, jonka tunnemme ja jota rakastamme tänäkin päivänä.

Erilaisia muunnelmia kevätkääryleistä: kasvis- ja lihaversiot

Kasvissyöjästä lihaa rakastavaan, nirsoilijaan ja seikkailunhaluiseen - kevätkääryle sopii lähes mille tahansa täytteelle. Muista vain välttää kaikkia kosteutta sitovia ainesosia, sillä ne voivat muuttaa ihanan rapeuden vähemmän ruokahalua herättäväksi, vetiseksi puraisuksi.

Kommentit