Kermainen sienirisotto

Kermainen sienirisotto

45 minuuttia Illallinen Alkuruoka Pääruoka
(3)
Kommentit
Risotto on yksi suurista italialaisista klassikoista. Tarjoamme oman näkemyksemme ihanasta sienirisotosta, jossa maku ja rakenne yhdistyvät luoden maagisen, suolaisen ja maanläheisen makuelämyksen. Risotto sopii pääruoaksi, mutta sitä voi tarjoilla myös alkuruokana tai kalan, siipikarjan tai lihan lisäkkeenä. Kaiken kaikkiaan tämä italialainen klassikko on mainio valinta illalliseksi sienistä ja juustosta saatavan umamisen makunsa ansiosta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kermainen-sienirisotto/

Tee näin:

Kermainen sienirisotto
  • Sulata voi pannulla ja paista sieniä, salottisipulia ja valkosipulia noin 2 minuuttia.
  • Lisää riisi, viini ja 300 ml lientä ja anna hautua.
  • Sekoita säännöllisesti ja lisää lientä, kunnes saat kermaisen koostumuksen.
  • Kaada juusto ja kerma joukkoon ja anna sulaa sekoittaen.
  • Lisää persilja, sitruunankuori, suola ja pippuri ja säädä mausteita tarvittaessa. Tarjoile heti leivän kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä sienirisotosta

Sienirisoton reseptissämme opastamme sinut jokaisen valmistusvaiheen läpi, jotta saat lopputulokseksi kermaisen ruokalajin, jossa on herkullisen suolainen ja maanläheinen maku. Alta löydät lisätietoja, jotka auttavat sinua onnistumaan tämän reseptin kanssa. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja!

Mitä on sienirisotto?
Miten tehdä sienirisottoa?
Voiko sienirisottoa pakastaa?
Mitä tarjoilla sienirisoton kanssa?
Kuinka kauan sienirisotto säilyy jääkaapissa?

Ainekset

4 annosta
Kermainen sienirisotto
10 g
Salottisipulit hienonnettuna
2
Suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
Erilaisia sieniä pieniksi paloiksi pilkottuna
500 g
Risottoriisiä (noin 320 g)
4 dl
Valkoviiniä
2 dl
Kanalientä
1 l
175 g
1 dl
Hienonnettua persiljaa
1 dl
Sitruunankuorta
2 tl
Karkeaa suolaa
1 tl
Vastajauhettua pippuria
Tarjoiluun
Valitsemaasi leipä

Klassinen sienirisotto valkoviinin kera

Joskus yksinkertaisimmat reseptit ovat parhaita. Tämä klassinen, italialainen sienirisotto tarjoaa täydellisen yhdistelmän täyteläisiä ja kermaisia makuja juustolla, sienisekoituksella, kanaliemellä ja kermalla. Iso loraus valkoviiniä antaa risottolle makua, ja viinin happamuus auttaa tasapainottamaan klassisen ruokalajin täyteläisyyttä. Hieman sitruunankuorta ja tuoretta persiljaa antavat ruokalajille hienovaraisen raikkaan piristysruiskeen.

Jos et ole kokeillut sienirisottoa aiemmin, se voi tuntua hieman hankalalta, koska se vaatii jatkuvaa tarkkaavaisuutta ja sekoittamista, mutta se on ehdottomasti vaivan arvoista. Jos noudatat reseptissä annettuja ohjeita, valmistus on paljon helpompaa kuin miltä se saattaa näyttää.

Kannattaa tutustua myös muihin resepteihimme, esimerkiksi kermaiseen sienikastikkeeseen kantarelleilla ja cremini-sienillä, kikhernecurryyn paistetun juuston kera tai intialaisvaikutteiseen kukkakaalicurryyn currytahnalla ja inkiväärillä.

Valitse maukas sienisekoitus

Risoton pohja on pelkkää riisiä ja lientä, ja tämä pohja antaa täydellisen perustan herkullisille mauille ja aromeille. Sienten lisääminen risottoon on loistava tapa parantaa kermaisen ruokalajin makua ja aromia. Voit valita minkä tahansa sienisekoituksen, kunhan ne ovat kiinteitä ja sileitä. Meillä on kuitenkin muutama ehdotus, jotka saattavat helpottaa oikean valinnan löytämistä, halusitpa sitten kuivattuja sieniä tai metsäsienirisottoa.

Portobello-sienet tuovat mukanaan savuisen ja suolaisen maun, joka luo aidon Italialaisen kokemuksen. Kantarellit puolestaan erottuvat kirkkaan keltaisella värillään ja omaleimaisella maullaan. Nämä sienet ovat täynnä pippurisia ja aprikoosin sävyjä, ja ne sopivat hyvin yhteen valkoviinin kanssa. Runsas, savuinen maku saadaan parhaiten kuivattujen herkkutattien avulla. Saat herkullisen sienirisoton, jossa on hieman pureskeltavampi rakenne ja syvä, pähkinäinen aromi.

Miten saada täydellinen koostumus sienirisottoon?

Kermaisen sienirisoton salaisuus on runsas ja maukas liemi. Kun riisin annetaan hautua kanaliemen kanssa, se imee hitaasti itseensä nestettä ja siten liemen täyteläistä makua. Ruoka saa kermaisen rakenteensa jatkuvalla sekoittamisella ja lisäämällä vähitellen lisää lientä riisiin, kun neste on imeytynyt. Näin riisi vapauttaa tärkkelyksensä hitaasti, mikä luo herkullisen kermaisen koostumuksen.

Pistä klassikko uusiksi

Tryffelisienirisotto on tyylikäs versio perinteisestä klassikosta - ja se tekee taatusti vaikutuksen. Kyseessä on todella yksinkertainen ruokalaji. Noudata helppoa sienirisottoreseptiä ja lisää 2 rkl tryffeliöljyä juustojen lisäämisen jälkeen ja sekoita seos kunnolla. Tryffeliöljyssä on maanläheinen, kirpeä maku, joka täydentää sieniä ja antaa ruokalajille täyteläisen lisän. Voit käyttää joko mustaa tai valkoista tryffeliöljyä. Jos haluat pehmeämmän maun, jossa on happamia ja valkosipulimaisia aromeja, käytä valkoista tryffeliöljyä. Jos haluat jotain hieman makeampaa, musta tryffeliöljy on paras valinta. Varmista vain, että käytät laadukasta öljyä, jotta saat ruokaan riittävästi tryffelin makua.

Jos rakastat pekonia, sinun kannattaa kokeilla myös pekoni-sienirisottoa. Se on yhtä herkullista kuin tryffeliversio, mutta siinä on hieman rapeutta. Paista pieniä pekoninpaloja ja ripottele palat risoton pinnalle. Se tuo herkullista rapeutta jokaiseen suupalaan.

Vinkkejä

Varmista, että kanaliemi on kiehuvan kuumaa. Jos lisäät kylmää nestettä, se hidastaa kypsennystä. Lisää liemi vain vähitellen vaiheittain, jotta riisi ehtii imeä nestettä kaikessa rauhassa. Muista sekoittaa säännöllisesti, jotta saat oikean koostumuksen. Jos sekoitat liikaa tai liian vähän, risotto jäähtyy tai jää kiinni kattilaan.

Suosittelemme valitsemaan tähän ruokalajiin kuivaa, raikasta valkoviiniä, esimerkiksi Chablis, Riesling, Pinot Grigio tai Sauvignon Blanc. Ne antavat ihanan aromin ilman, että peittävät sienien maun.

Jos et ole varma, mistä tiedät, onko sienirisotto valmis, tarkista riisi. Kun puraiset riisinjyviä, niiden pitäisi olla kiinteitä, mutta ei rapeita. Itse risoton pitäisi olla vain hieman valuvaa, jolloin sen leviää hieman lautasen reunoja kohti, kun se annostellaan lautasille. Risotto ei saa kuitenkaan olla liian nestemäistä, eikä sen missään nimessä yhtä kuivaa kuin tavallisen keitetyn riisin.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet