Kermainen sienikeitto
Tee näin:
Kermainen sienikeitto
Kysymyksiä kermaisesta sienikeitosta
Nopean ja helpon kermaisen sienikeittoreseptin avulla herkullisen, umamipitoisen keiton valmistaminen on uskomattoman helppoa. Lue alta lisää!
Ainekset
Kermainen sienikeitto
Valkokastike juustolla
|
5 dl |
---|---|
50 g | |
Purjo (vain valkoinen osa) hienoksi viipaloituna
|
1 |
Valkosipulinkynsiä murskattuna
|
2 |
Sieniä hienonnettuna tai pilkottuna
|
500 g |
Kanalientä
|
4¾ dl |
Suolaa
|
|
Pippuria
|
Koristeluun
Timjamia
|
oksaa |
---|
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen sienikeitto lempisieniesi kanssa
Paras kermainen sienikeitto on koostumukseltaan paksua ja täyteläistä, ja se on täynnä sienipaloja ja umamin makua. Tämän tunnusomaisen maun voi saada aikaan käyttämällä erilaisia sieniä. Voit siis käyttää sitä lajia, josta nautit eniten, olipa kyseessä sitten mieto herkkusieni, voimakkaampi cremini-sieni, lihaisa portobellosieni, täyteläinen shiitake-sieni tai herkullisen merenelävän makuinen osterisieni. Voit jopa sekoittaa eri sieniä keskenään tai käyttää voimakkaampia paahdettuja sieniä, kuten me teemme reseptissämme, luodaksesi täydellisen version tästä muhkeasta, kermaisesta sienikeitosta.
Jos et saa sienistä tarpeeksesi, hemmottele itseäsi ja tutustu näihin resepteihin: kermainen sieni-kananreidet rosmariinilla sekä juustoinen sieni-omeletti.
Valmista keitto helposti juustoisen valkokastikkeen avulla
Kermaisen sienikeiton valmistaminen on uskomattoman nopeaa, kun käytät pohjana juustoista valkokastiketta. Muskottipähkinällä maustetussa paksussa kastikkeessa on voinen, kermainen maku, jossa on hieman mausteisuutta ja hienovaraisia pähkinäisiä sävyjä. Se, että keitossa on juustoa, tekee keitosta entistä täyteläisemmän ja herkullisemman, sillä se korostaa sienien umamin makua. Näin ollen valkokastikkeen käyttö on loistava tapa valmistaa helppo kermainen sienikeitto, jossa on vain muutama ainesosa ja jossa on kaikki, mitä tarvitset ja haluat herkulliselta ruoalta.
Tee sienikeittoa purjolla, jotta saat herkullisen sipulin maun
Vaikka tässä sienikeitossa sienet ovat pääosassa, purjo auttaa varmistamaan sen makuprofiilin monipuolisuuden syventämällä keiton makuja. Purjon ja valkosipulinkynsien mukanaan tuoma sipulin maku luo keittoon maukkaan pohjan, jossa on vivahteita makeudesta. Suosittelemme käyttämään vain purjon valkoista osaa, koska tämä hento osa sisältää eniten makua ja antaa tälle kermaiselle sienikeitolle hienoimman ja kermaisimman koostumuksen.
Jos haluat lisää herkullisia keittoja tänä ramadanina, katso myös reseptit kanakeittoon ja kermaiseen linssikeittoon.
Lisää oma twistisi
Reseptimme on ehkä saanut sinut pohtimaan, mitkä yrtit sopivat sienikeiton kanssa parhaiten. Ihania vaihtoehtoja ovat timjami, rosmariini, oregano ja tarragon. Kokeile käyttää timjamia itse ruokalajissa eikä vain koristeena paistamalla sitä valkosipulin ja sienien kanssa ennen kastikkeen lisäämistä. Timjamin maanläheisyys, jossa on teräviä kukkaisia ja pippurisia vivahteita, täydentää sieniä kauniisti ja on herkullista myös näkyvämmässä roolissa kermaisessa sienikeitossa.
Olet ehkä myös miettinyt, mikä lisuke sopii sienikeiton kanssa. Kun keitto on niin runsas ja kermainen kuin meidän keittomme, sitä voi haluta joko piristää raikkaammilla mauilla. Se onnistuu käyttämällä värikkäänä lisukkeena tuoreita yrttejä, kuten persiljaa, tai lisäämällä ripaus sitruunankuorta ja tilkka sitruunamehua, jotka todella piristävät keiton makua ja tuovat sitruksisen vastapainon runsaalle sienten maulle. Jos haluat korostaa keiton täyteläisyyttä, tarjoile se juustoisen valkosipulileivän kanssa, jossa on timjamia ja karamellisoitua sipulia, jotka heijastavat itse ruokalajin herkullisia makuja.
Vinkkejä
Jotta sienikeitto olisi kermainen, sitä voi olla tarpeen sakeuttaa jauhoilla tai maissijauholla. Kun olet lisännyt jauhot tai maissitärkkelyssuurusteen (joka valmistetaan yhdistämällä maissitärkkelys ja vesi), anna kermaisen sienikeiton kiehua muutaman minuutin ajan, jotta sakeuttamisaine saa tehdä tehtävänsä. Mikään sakeuttamisaine onneksi anna ruokaan ei-toivottuja makuja.