Keitetyt kananmunat airfryerissä

Keitetyt kananmunat airfryerissä

(27)
Kommentit
Airfryeristä on moneksi! Voit esimerkiksi valmistaa siinä kananmunia kädenkäänteessä. Kananmunista tulee erityisen herkullisia, kun valmistat ne airfryerissä.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/keitetyt-kananmunat-airfryerissa/

Tee näin:

Keitetyt kananmunat airfryerissä
  • Laita jääkaappikylmät munat airfryerin koriin.
  • Kypsennä kananmunia 140 °C:ssa 10 minuuttia.
  • Ota kananmunat ulos airfryerista ja laita ne kylmään veteen, jotta kypsennysprosessi pysähtyy.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit määrittää, onko keitetty muna saavuttanut haluamasi koostumuksen, tekemällä yksinkertaisen testin. Aseta kananmuna tasaiselle alustalle ja pyöräytä sitä nopeasti. Jos kananmuna pyörii tasaisesti ja nopeasti, se on kovaksi keitetty. Jos se heiluu ja pyörii epätasaisemmin, se on pehmeästä keskikypsäksi keitetty. Tämä nopea tarkistus säästää sinut pettymykseltä, kun avaat kananmunan ja huomaat, ettei se ole kypsynyt mieleiseksesi. Vaikka tuoreet kananmunat sopivat erinomaisesti moniin käyttötarkoituksiin, niiden kuoriminen keittämisen jälkeen voi olla melko haastavaa. Jos siis suunnittelet ruokalajia, joka vaatii kuorittuja munia, kuten munavoita tai munasalaattia, voi olla helpompaa käyttää hieman vanhempia munia. Vanhemmat munat ovat yleensä vähemmän kiinni kuoressaan, joten niiden kuoriminen on helpompaa.

Keitetyt kananmunat airfryerissä Q&A

Kananmunat valmistuvat myös airfryerissä käden käänteessä! Lue lisää alta.

Voiko kananmunia valmistaa airfryerissä?
Kuinka kauan juoksevan kananmunan valmistus kestää airfryerissä?
Kuinka kauan kananmunaa pitää valmistaa airfryerissä, jos siitä haluaa täysin kypsän?
Missä lämpötilassa kananmunat valmistetaan airfryerissä?
Voiko kananmunat räjähtää airfryerissä?

Ainekset

Keitetyt kananmunat airfryerissä
Kananmunat

Kananmunien valmistus airfryerissä on äärimmäisen helppoa

Airfryerista on tullut nopeasti monien keittiöiden peruslaite, joka on kuuluisa kyvystään kypsentää ruokaa murto-osassa uunissa tai kattilassa kuluvasta ajasta. Sen hyödyllisyys on kuitenkin muutakin kuin paistamista. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi vaikkapa kananmunien keittämiseen. Menetelmän kauneus piilee sen yksinkertaisuudessa. Airfryerissa lämpötila on tasainen, mikä vähentää munien yli- tai alikypsennyksen riskiä. Tämä hyväksi havaittu menetelmä vapauttaa liesitasosi ja on muutenkin kätevä, koska siinä ei tarvita kattilallista kiehuvaa vettä.

Pehmeitä, keskikovia ja kovia - täydellisiä kananmunia aamiaiselle tai lounaalle

Yksi airfryerin käytön eduista munien keittämisessä on se, että voit helposti hallita keltuaisen koostumusta. Saat aikaan täydellisen pehmeitä, keskikypsiä tai kovaksi keitettyjä kananmunia mieltymystesi mukaan. Jos pidät juoksevasta keltuaisesta, pehmeäksi keitetyt munat valmistuvat vain 9-10 minuutissa. Ne sopivat erinomaisesti klassiseen aamiaiseen, jossa on mukana paahtoleipää kananmunan kera nautittavaksi. Jos haluat, että keltuainen on osittain kovettunut, mutta vielä hieman juokseva, pyri keittämään munat 11-12 minuutissa. Tällaiset keskikovat kananmunat sopivat erinomaisesti viipaloitavaksi ramen-kulhoon tai sisällytettäväksi runsaaseen salaattiin. Kovaksi keitetty kananmuna valmistuu 13-14 minuutissa. Silloin keltuainen on täysin kypsä, joten se sopii täydellisesti esimerkiksi herkulliseen munasalaattiin.

Muista kokeilla muitakin herkullisia ja helposti valmistettavia kananmunia sisältäviä airfryer-reseptejämme, kuten air kananmunatoast airfryerissä , frittata airfryerissä ja omeletti airfryerissä. Kukin niistä tarjoaa poikkeuksellisen muunnelman klassisista munaruoista ja hyödyntää samalla airfryerin kätevyyttä.

Ideoita airfryerissä valmistettujen kananmunien kanssa

Aamupalaksi voit valita klassisen vaihtoehdon tarjoamalla pehmeäksi keitettyjä munia ja voissa paistettuja paahtoleipäviipaleita. Tai jos pidät avokado-paahtoleivästä, kovaksi keitetyn kananmunan lisääminen voi nostaa sen maun uudelle tasolle, sillä se tarjoaa sekä makua että rakennetta. Lounaalle siirryttäessä keitetyt kananmunat ovat hyviä salaattien lisukkeita. Keskikokoinen tai kovaksi keitetty kananmuna voi tuoda sisältöä ja monipuolisuutta yksinkertaiseen vihersalaattiin tai olla keskipisteenä klassikoissa, kuten munasalaatissa tai perunasalaatissa.

Kommentit