Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku

9 tuntia
Raikas kasvisvoileipäkakku on juhlapöydän varma suosikki. Pehmeät maut ja herkullinen mehevyys lumoavat taatusti jokaisen.
https://www.arla.fi/reseptit/kasvisvoileipakakku/

Tee näin:

Kasvisvoileipäkakku
  • Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka (halk. 20 cm) tai suorakaiteen muotoinen leipävuoka (30x12 cm) leivinpaperilla. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat ohuelti pois. Asettele leipäsiivut mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti kasvisliemellä. Raasta kurkku ja siirrä raaste siivilään. Purista pois mahdollisimman paljon nestettä. Sekoita kurkkuraaste yhteen tsatsikin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kurkkutäyte pohjan päälle ja nostele päälle kerros leipäviipaleita. Kostuta kevyesti. Mittaa kaikki tomaattitäytteen ainekset kulhoon ja sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Levitä täyte kakun toiseen väliin ja peitä leipäviipaleilla. Kostuta ja peitä kakku tuorekelmulla. Aseta päälle kevyt paino ja anna kakun asettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Vatkaa valkosipulituorejuustot ja vispi paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Ota kakku vuoasta ja kumoa tarjoilualustalle. Kuorruta kakku, voit halutessasi myös pursottaa kuorrutteesta koristeita. Viimeistele esimerksiksi rucolalla, tomaateilla, snack kuutioilla ja syötävillä kukilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Täysjyvä paahtoleipäviipaleita
Kasvisliemi
2 dl
Kurkkutäyte
Kurkkua
300 g
2 prk
Suolaa
Mustapippuria
Aurinkokuivattutomaattitäyte
Arla® Lempi Tuorejuusto Aurinkokuivattu tomaatti kuohkea 150 g
150 g
200 g
200 g
1 dl
Kuorrute
Arla® Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa
300 g
2 dl
Luumu kirsikkatomaatit
Rucola
Syötäviä kukkia
1 pkt
Lisää herkullisia ideoita