Kasvispiirakka

Kasvispiirakka

1 tunti 20 minuuttia Välipala
(19)
Kommentit
Mehevä kasvispiirakka sopii tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Voit valita myös itse lempikasviksesi ja käyttää niitä kasvispiirakassa!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kasvispiirakka/

Tee näin:

Kasvispiirakka
  • Aloita valmistamaan kasvispiirakka tekemällä piirakan pohja. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna uuni 225°C asteeseen. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm). Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pistele kasvispiirakan pohjaan reikiä haarukalla ja paista noin 10 minuuttia.
Kasvistäyte
  • Paista purjo voissa paistinpannulla. Leikkaa porkkanat ja perunat siivuiksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. Lisää sekaan noin kolmasosa juustoraasteesta. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Kaada täyte piirakkapohjaan ja kaada päälle munamaito. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja pinjansiemenet. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta valmis kasvispiirakka uunista ja anna sen jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

6 annosta
Kasvispiirakka
Jauhoja
3 dl
75 g
Maitorahkaa
50 g
Täyte
Silputtu purjo
½
Keitettyä porkkanaa
4
Keitettyä perunaa
6
Hienonnettua valkosipulinkynttä
2
Hienonnettuja tuoreita yrttejä
1 dl
3 dl
Munamaito
Kananmunat
3
Kuohukermaa
1½ dl
1½ dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
Pinjansiemeniä
1 dl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet