Kasvislasagne

Kasvislasagne

Illallinen Pääruoka
(18)
Kommentit
Kasvislasagne on maistuva ruoka ja siitä pitää koko perhe. Jos haluat lisätä kasvisruokien määrää taloudessasi, kasvislasagnesta voi aloittaa.
https://www.arla.fi/reseptit/kasvislasagne/

Tee näin:

Kasvislasagne
  • Aloita valmistamaan kasvislasagne tekemällä kastike.
  • Pese ja hienonna purjosipuli.
  • Kuullota silppu voissa pannulla.
  • Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyre, liemikuutio, kerma, suola, pippuri ja basilika.
  • Anna kastikkeen kiehahtaa.
  • Aseta lasagnelevyt uunivuokaan ja kaada päälle kastiketta ja raejuustoa.
  • Aseta raejuuston päälle lasagnelevyjä ja jatka täyttämistä.
  • Kaada päällimmäiseksi kastiketta ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  • Paista kasvislasagnea 225°C asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
  • Ota valmis kasvislasagne uunista ja anna sen vetäytyä hetki.
  • Tarjoile valmis kasvislasagne raikkaan salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Tomaattimurskan voit korvata tuoreilla tomaateilla

Kasvislasagne Q&A

Kasvislasagne on helppo tapa lisätä kasvisten määrää ruokailuihin. Lue lisää alta!

Miten kasvislasagnea tehdään?
Mitä kasvislasagnen kanssa kannattaa tarjoilla?
Voiko kasvislasagnea pakastaa?

Ainekset

4 annosta
Kasvislasagne
Purjoa
2
Tomaattimurskaa
400 g
Tomaattipyreetä
½ dl
Kasvisfondi
1
Suolaa
1 tl
Valkopippuri
Hienonnettua tuoretta basilikaa
1 dl
Lasagnelevyjä
9
Raejuusto
500 g
2 dl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2½ dl

Herkullisen kermainen kasvislasagne on helppo tapa lisätä kasviksia ruokavalioon

Italialaisvaikutteisella ruokalajilla on pitkä historia, ja klassiseen ruokalajiin on yhdistetty erilaisia täytteitä ja lisäaineita, jotka antavat klassiselle ruokalajille uudenlaisen vivahteen. Tämä vihanneslasagnaresepti on täynnä mureita vihanneksia ja kevyttä ja maukasta tomaattikastiketta, ja sen päällä on täydellinen määrä sulavaa juustoraastetta. Kasvislasagnessa on kerroksittain raejuustoa sekä purjo- ja tomaattikastiketta, jossa on ruokakermaa, joka lisää kermaisuutta, jota koko perhe arvostaa.

Tutustu italialaiseen keittiöön kotitekoisten raviolien, klassisen spagetti bolognesen ja taivaallisen kermaisen spagetti carbonaran reseptien avulla.

Tomaatti- ja purjolasagne raejuustolla

Tämä herkullinen ja helppo kasvislasagne on todellinen voittaja. Tässä ruokalajissa on paljon intensiivistä tomaatin makua, joka syntyy tomaattisäilykkeiden ja tomaattipyreiden yhdistelmästä, kun taas hennot purjosipulit antavat makean, sipulimaisen maun, joka tuo syvyyttä vihanneslasagnaan. Monissa resepteissä käytetään ricottajuustoa, perinteistä italialaista juustoa, joka valmistetaan herasta paksun ja täyteläisen rakenteen aikaansaamiseksi. Meidän mielestämme raejuusto lasagnessa ricottan sijasta tekee siitä kuitenkin kevyemmän ja miedomman makuisen, joka ei varjosta purjoa ja tomaatteja.

Täynnä vihannesten ja juuston täyteläisiä makuja

Nauti lämpimästä ja runsaan ja kermaisen vihanneskastikkeen, pastalevyjen ja kahdenlaisen juuston kerrostamasta ateriasta, joka saa kaikki palaamaan hakemaan toisenkin kerran. Purjot paistetaan ja haudutetaan liemessä, tomaattisäilykkeissä, tomaattipyreessä, keittokermassa, mausteissa ja tuoreessa basilikassa, mikä antaa sille suolaisen maun erilaisista suolaisista, sipulimaisista ja umamin makuisista ainesosista. Mikä olisikaan parempi tapa saada perheesi syömään enemmän vihanneksia kuin tämä kermainen, makupitoinen vihanneslasagne? Kruunuksi se on ripoteltu juustoraasteella, ja lopputuloksena on kultainen, rapea ja juustoinen pinta, jonka alla on kerroksittain kermaista, mehukasta kastiketta.

Lisää oma kosketuksesi

Kokeile erilaisia vihanneksia, esimerkiksi pinaattia, sieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa tai munakoisoa. Valmista haluamasi vihannekset ja paista ne purjon kanssa, ennen kuin lisäät muut kastikkeen ainekset. Käytetyistä vihanneksista riippuen niitä voi joutua kypsennyttämään hieman pidempään, jotta ne ovat täydellisen mureita ja jotta ylimääräinen kosteus poistuu. Jos haluat täyteläisemmän makuelämyksen, pieni vinkki on käyttää raejuuston sijasta ricottajuustoa.

Joskus pienemmät asiat vain maistuvat paremmilta. Voit käyttää tätä kasvislasagnereseptiä, jotta voit valmistaa pienikokoisia välipaloja kouluun tai töihin. Paina muffinivuokaan wonton-kääre jokaiseen kuppiin ja lisää tuorejuustoa ja kastiketta. Toista, kunnes jokainen kuppi on melkein täynnä, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista minilasagnekuppeja uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja reunat rapeat.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet