Kuivattuja karpaloita hienonnettuna
|
½ dl |
---|---|
Hienonnettua ruohosipulia
|
½ dl |
Hienonnettua rosmariinia
|
1 rkl |
Hunajaa
|
2 tl |
Suolaa
|
½ tl |
Mustapippuria
|
1 ripaus |
2 dl |
Tämä jogurttipohjainen karpalokastike on ihanan kermainen vaihtoehto perinteiselle karpalokastike-reseptille. Tarvitset vain pienen lorautuksen hunajaa tasapainottamaan täydellisesti hedelmien happamuutta kastikkeessa. Tämä vain yhden valmistusvaiheen kastikeresepti on nopea ja helppo!
Harva makuyhdistelmä on niin perinteinen kuin kalkkunan ja karpalokastikkeen yhdistelmä, eikä mikään ihme: karpalon kuoressa olevat parkkihapot sitoutuvat luonnollisesti kalkkunan proteiineihin ja rasvoihin luoden tasapainoisen ja makean yhdistelmän. Perinteisen reseptin kermainen muunnos tekee tästä kastikkeesta parhaan kastikkeen kalkkunan kaveriksi.
Hedelmäpohjainen chutney, skandinaavinen puolukkahillo, punaherukkahyytelö tai vanha kunnon ruskea kastike ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat hyvin kalkkunan kanssa. Jos et ole perinteinen, kokeile aasialaisvaikutteista maapähkinäkastiketta, hunajasinappia tai jopa pestoa, niin saat uusia makuyhdistelmiä.