Kanelipullat suklaakuorrutteella

Kanelipullat suklaakuorrutteella

Brunssi Herkut
Pakastettava
(1)
Kommentit
Vastaleivotut kanelipullat sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Kanelipullat maistuvat aivan erityisen ihanalta lämpiminä suoraan uunista, joten voit tarjoilla ne heti tai hetken jäähdyttelyn jälkeen suklaakuorrutteen kera. Nämä herkut katoavat nopeasti!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kanelipullat-suklaakuorrutteella/

Tee näin:

Kanelipullat suklaakuorrutteella
  • Sulata voi ja kaada se haaleaan maitoon. Sekoita joukkoon hiiva.
  • Lisää muut ainekset (älä lisää liikaa jauhoja - taikinan on oltava tahmeaa).
  • Vaivaa taikina ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  • Sekoita voi, ruokosokeri ja kaneli uudessa kulhossa.
  • Nosta taikina hyvin jauhotetulle alustalle.
  • Kauli taikina neliöksi (noin 30x50 cm).
  • Levitä täyte taikinan päälle.
  • Rullaa taikina pitkästä päästä pötköksi ja leikkaa 25 kanelipullaa.
  • Kuumenna uuni 225 °C:n lämpötilaan.
  • Aseta kanelipullat leivinpaperilla päällystetylle pellille - taivuta taikinan uloin pää jokaisen kanelipullan alle.
  • Peitä kanelipullat keittiöpyyhkeellä ja anna niiden kohota 15 minuuttia. Tämän jälkeen sivele kanelipullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 12-13 minuuttia.
  • Anna kanelipullien jäähtyä hieman ja lisää kuorrutus.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Valmistusvinkki

Kanelipullien tulee olla kevyitä ja kuohkeita. Jotta kanelipullien taikinasta tulisi koostumukseltaan sopiva, on tärkeää, että jauhoja ei käytetä liikaa. Muuten kanelipullien taikinasta tulee kuiva ja sitkeä. Avain herkullisiin kanelipulliin on tahmea koostumus. Jotta jauhoja ei menisi liikaa, lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tahmeaa ja hieman kimmoisaa. Toinen vinkki on antaa vaivatun taikinan kohota voidellussa kulhossa. Tämä estää taikinaa tarttumasta kulhoon ja kuivumasta. Varmista vain, ettet käytä liikaa voita, sillä taikinasta tulee liian "öljyinen" ja vaikeampi työstää. Jos haluat säästää aikaa, voit valmistaa taikinan myös edellisenä iltana, jolloin se on valmis kaulittavaksi seuraavana päivänä. Anna taikinan kohota, laita kulhoon ja peitä kostealla liinalla tai kelmulla ja laita jääkaappiin - enintään 24 tunniksi. Kun olet valmis leipomaan kanelipullat, ota kulho pois jääkaapista, poista osittain joko liina tai kelmu ja anna kohota, kunnes se on kaksinkertaistunut. Jatka sitten reseptin mukaan.

Kanelipullat suklaakuorrutteella Q&A

Kanelipullien valmistus voi herättää kysymyksiä ja olemmekin koonneet useimmiten kysytyt kysymykset yhteen, sekä vastaukset niihin. Lue lisää alta!

Mikä on kanelipulla?
Miten tehdä kanelipullia?
Miten tehdään kanelipullille sopiva kuorrutus?
Miten lämmittää kanelipullia uudelleen?
Voiko kanelipullien taikinan kohota yön yli?
Voiko kanelipullataikinan pakastaa?

Ainekset

Kanelipullat
100 g
2½ dl
Hiivaa
25 g
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoja
8½ dl
Kardemummaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Kananmuna kanelipullien sivelyyn ennen paistamista
1
Kanelipullien täyte
200 g
Ruokosokeria
200 g
Kanelia
1 rkl
Suklaakuorrute
Tomusokeria
2 dl
Vettä
1½ rkl
Kaakaojauhe

Kanelipullia kuorrutteella

Kanelipullat ovat herkkua koko perheelle ja sopivat kaikkiin tilaisuuksiin syntymäpäivistä jouluaamuihin. Ne ovat helppoja valmistaa, ja ne vaativat vain yksinkertaisia ainesosia sekä taikinaan, kanelitäytteeseen että kuorrutukseen. Päätä itse käytätkö klassista kuorrutusta vai maustatko sen kaakaojauheella; näistä tulee nopeasti niin lasten kuin aikuistenkin suosikkiherkku!

Kanelipullat sopivat hyvin aamukahvin tai -teen kanssa brunssille, mutta voit nauttia niitä myös välipalana tai jälkiruokana. Etsitkö muita makeita reseptejä aamupöytään tai iltapäiväteelle? Kokeile herkullisia brownieita maitolasillisen kera tai valkoista brownieita sitruunalla ja smetanalla kuuman kahvikupposen kera.

Makeaa ja tahmeaa herkkua koko perheelle

Lämpimien kanelipullien tuoksu on kutsuva ja vastustamaton. Kanelipullat maistuvatkin parhaimmilta yhdessä perheen tai ystävien kesken.

Kanelipullien kuorrutus

Voit viimeistellä herkulliset kanelipullat sekoittamalla tomusokeria ja hieman vettä keskenään, ja levittämällä kuorrutetta kanelipullien päälle haluamallasi tavalla. Anna kuorrutteen imeytyä kanelipulliin hetken aikaa ennen tarjoilua. Voit valita joko tavallisen kuorrutteen, jossa on vettä ja tomusokeria, tai suklaakuorrutteen, jossa on kaakaojauhetta - tai tee sekoitus, jotta jokainen perheenjäsen saa oman suosikkimakunsa.

Miten rullata kanelipullia

Taikinan kauliminen on tärkeä askel kohti täydellisen muotoisia kanelipullia. Kun taikina on kohonnut, ripottele hieman jauhoja työtasolle, jotta taikina ei tartu siihen kiinni. Lisää hieman jauhoja taikinan päälle ja kauli se. Älä lisää liikaa jauhoja; taikinan pitäisi olla tahmeaa. Kun olet kaulinut taikinan, levitä päälle kaneli-sokeritäyte ja tullaa taikina pötköksi. Pilko taikina saman kokoisiksi kanelipulliksi.

Kanelipullien herkullinen salaisuus on kimmoisa taikina

Täydellisten ja herkullisten kanelipullien salaisuus on tahmea ja kimmoisa taikina. Lisää jauhoja vain vähän kerrallaan, jotta taikinasta ei tule kuivaa. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, voit aloittaa vaivaamisen. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Taikinan pitäisi olla vielä vaivaamisen jälkeen pehmeää ja tahmeaa. Muotoile taikina palloksi ja aseta se kulhoon, joka on peitetty kelmulla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.

Kokeile kanelipullia erilaisten täytteiden kanssa

Pidätkö makeasta ja happamasta? Voit muunnella klassista kanelipullaa lisäämällä täytteeseen erilaisia makuja. Lisää esimerkiksi 2 sitruunankuorta, sekä 1-2 ruokalusikallista sitruunamehua kuorrutteeseen.

Kanelipullia voi nauttia ympäri vuoden. Kokeile lisätä kanelitäytteeseen inkivääriä ja neilikkaa. Nämä jouluiset kanelipullat maistuvat lähes piparkakuilta ja auttavat saamaan joulumielen päälle.

Voit kokeilla myös erilaisia kuorrutteita kanelipullien päälle. Kokeile esimerkiksi tuorejuustokuorrutteen reseptiämme ja päällystä kanelipullat kermaisella, kuohkealla kuorrutteella.

Kommentit