Kanasalaatti

Kanasalaatti

25 minuuttia Illallinen Pääruoka Lounas Klassikko
(13)
Kommentit
Kanasalaatti on maukas salaatti, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoile kanasalaatti kermaisen avokadokastikkeen kanssa. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kanasalaatti/

Tee näin:

  • Aloita kanasalaatin valmistus käsittelemällä grillattu kana. Nypi luut kanasta ja leikkaa kana paloiksi.
  • Huuhtele kasvikset vedellä. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa kurkku kahtia pituussuunnassa ja viipaloi se. Leikkaa vihersalaatti palasiksi.
  • Kerrostele kana ja vihannekset kulhoon tai suoraan annoslautaselle. Ripottele kanasalaatin päälle krutonkeja.
  • Leikkaa avokado puoliksi. Poista kivi ja koverra sisus kulhoon. Murskaa avokado haarukalla muussiksi, lisää sekaan sitruunamehu ja kermaviili. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile kanasalaatti avokadokastikkeen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kanasalaatti Q&A

Miten estää kanasalaattia muuttumasta vetiseksi?
Miksi valmistamani kanasalaatti on mautonta?
Mitä tehdä, jos kanasalaatti on liian suolaista?

Ainekset

4 annosta
Kanasalaatti
Grillattu kana
1
Kirsikkatomaatteja
250 g
Kurkku
1
Vihersalaattia
1 l
Krutonkeja
2 dl
Avokadokastike
Kypsä avokado
1
Puristettua sitruunamehua
1 tl
300 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl

Klassinen kanasalaatti

Ruokamaailmassa klassikoihin tähän kuuluu aina kanasalaatti: se on monipuolinen ja raikas suosikki. Tässä reseptissä kaikki on kohdallaan: rapeat vihannekset ja paahdettu kana sekä avokadon ja ranskankerman yhdistämisestä muodostunut ihana kastike.

Kanasalaatti - nopea ja helppo lounasidea

Lounasaterioista kanasalaatti on pitkäaikainen suosikkiruoka. Kanasalaatti on täynnä makua, ja sen voi valmistaa edellisenä iltana (muista säilyttää ilmatiiviissä astiassa) ja syödä vaikka lennosta suoraan eväsrasiasta kiireisinä päivinä.

Kuinka piristää kanasalaatin makua?

Tämän reseptin suosio johtuu osittain sen monipuolisuudesta, sillä voit helposti luoda täysin uudenlaisen makuelämyksen lisäämällä muutaman ainesosan tai vaihtamalla vaikkapa vain kastikkeen. Pähkinät tuovat lisää rapeutta ja syvyyttä makuun, ja parhaita valintojamme ovat pekaanipähkinät, mantelit tai pinjansiemenet. Hedelmät ja kana ovat myös vanhoja tuttuja - aina tuoreista (kuten viinirypäleistä, omenasta tai ananaksesta) kuivattuihin (suosittuja vaihtoehtoja ovat karpalot, aprikoosit tai viikunat) hedelmiin.

Kommentit