&format=jpg)
Kanaa Tikka Masala

Tee näin:
Kanan marinadi
Kastike
Kanaa Tikka Masala Q&A
Opettele valmistamaan intialaisvaikutteinen curryruoka helpon kanaa tikka masala -reseptimme avulla. Lue vastauksemme joihinkin yleisimpiin ruokalajia koskeviin kysymyksiin, ja osaat valmistaa sen hetkessä.
Ainekset
Kanan marinadi
Kreikkalaista jogurttia | 4 dl |
---|---|
Suurta valkosipulinkynsiä murskattuna | 3 |
Tuoretta inkivääriä hienona raasteena | 2 rkl |
Garam masalaa | 2 tl |
Kanan fileitä paloiksi leikattuna | 500 g |
Kastike
15 g | |
Tuoretta kurkumaa hienoksi raastettuna | 2 rkl |
Silputtua sipulia (n. 225 g) | 3 |
Tomaattipyreetä | 4 rkl |
Suolattuja cashewpähkinöitä hienonnettuina | 4 rkl |
Kasvisfondia | 2 dl |
Suolaa | 1½ tl |
Suolattuja cashewpähkinää hienonnettuina | 2 rkl |
Kuivattuja chilihiutaleita | 1 tl |
Tarjoiluun
Keitettyä riisi | 240 g |
---|---|
Suippokaalia ja salaatteja hienonnettuna | 300 g |
Hapanta omenaa pieninä kuutioina (n. 200 g) | 2 |
Kanaa tikka masala riisin ja tuoreiden kasvisten kera
Tutustu intialaisvaikutteiseen curryyn autenttisen kanaa tikka masala -reseptimme avulla. Maukas kanacurry mausteisella, oranssin värisellä kastikkeella on erittäin suosittu ympäri maailmaa. Tarjoilemme sen keitetyn riisin kanssa, ja annosten päälle on lisätty cashewpähkinöitä ja chilihiutaleita tuomaan rapeutta ja tulisuutta. Lisäksi reseptissä ruoan kanssa tarjoillaan raikasta salaattia.
Jos et voi saada tarpeeksesi intialaisesta keittiöstä, tutustu muihin intialaisvaikutteisiin resepteihimme, esimerkiksi kotitekoiseen mango chutneyyn, mangosalaatin kanssa tarjoiltuun tandoorikana-annokseen tai kikhernecurryyn grillatun salaattijuuston kanssa.
Cashewpähkinää ja kurkumaa tikka masala -kastikkeessa
Tikka masala -kastikkeemme toimii marinoidun kanan pohjana ja sitoo kaiken yhteen. Se valmistetaan tomaattisoseesta ja kasvisliemestä, ja se saa mausteisen ja kuvioidun lopputuloksen kurkumalla ja hienonnetuilla cashewpähkinöillä. Cashewpähkinät ovat Intian keittiön suosituimpia pähkinöitä, joita käytetään sekä koristeena että kastikkeissa ja curryissä. Se antaa runsaan pähkinäisen maun, joka täydentää muita perinteisiä intialaisia makuja, kuten chiliä, kurkumaa ja inkivääriä. Täynnä pähkinäisiä ja maanläheisiä makuja, et voi vastustaa herkullisen mausteista tikka masala -kastiketta, jossa on pehmeä ja kermainen koostumus ja herkullisia intialaisia mausteita.
Valmista klassinen marinadi kreikkalaiseen jogurttiin
Pidämme kanan mehukkaana ja mureana jogurttimarinadin avulla. Kanaa tikka masalan marinadi valmistetaan inkivääristä, valkosipulinkynsistä, garam masalasta ja kreikkalaisesta jogurtista. Kun kaikki ainekset on sekoitettu keskenään, marinadi hierotaan kanaan ja sen annetaan levätä ja marinoitua, jotta kana imee itseensä kaikki herkulliset maut. Garam masalassa yhdistyvät erilaiset jauhetut mausteet, kuten mustapippuri, kumina, korianteri, muskottipähkinä, kaneli, kardemumma ja neilikka, ja sitä käytetään paljon intialaisessa keittiössä. Yhdessä inkiväärin kanssa garam masala antaa kanalle miellyttävän lämpimän mausteisuuden ja hienovaraisen sitruksen vivahteen, joka on yksinkertaisesti vastustamaton.
Kokeile lampaanlihaa ja vihanneksia
Kokeile uutta ja anna currylle jännittävä vivahde lampaanlihalla ja vihanneksilla. Tikka on hindinkielinen termi, joka tarkoittaa "pieniä paloja", kun taas masala viittaa maustesekoitukseen, eli ei ole olemassa sääntöjä, joiden mukaan sinun on valmistettava tämä annos. Voit siis helposti valmistaa maukkaan lammas-tikka-masalan käyttämällä reseptimme marinadia, ja hieroa sitä pieniin lammaspaloihin ja grillata ne lopuksi pannulla tai uunissa. Se on runsas, herkullinen ja uskomattoman aromaattinen. Suosittelemme käyttämään luutonta karitsan koipi-, lapa- tai ulkofileetä, jonka lihassa on hieman rasvaa, jotta se pysyy kosteana ja mureana valmistusprosessin aikana.
Jos haluat kokeilla valmistaa tikka masalaa ilman lihaa, voit valmistaa kasvis-tikka masalan kukkakaalista, porkkanoista ja kikherneistä. Jätä marinointi väliin ja sekoita vihannekset ja kikherneet kastikkeeseen yhdessä kasvisliemen kanssa ja anna kiehua, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta hieman pureskeltavia. Koristele tuoreilla korianterinlehdillä ja ehkä lusikallisella kreikkalaista jogurttia.
Vinkkejä
Suosittelemme käyttämään kanan reisiä, sillä ne ovat mehukkaampia, mureampia ja maukkaampia, ja tuloksena on paljon upeampi ruokalaji. Älä kuitenkaan leikkaa kananpaloja liian pieniksi, sillä silloin saat uunissa paistamisen ja kastikkeessa hauduttamisen jälkeen kovia ja sitkeitä kananpaloja.
Parhaan makukokemuksen saat, kun käytät marinadiin ja kastikkeeseen tuoreita raaka-aineita. Varmista myös, että mausteet eivät ole liian vanhoja, sillä se voi himmentää ruoan makua. Kurkuma on hyvin värikäs, joten käytä kurkumanjuurta raastaessasi hanskoja, jotta käsiisi ei jäisi tahroja.
Kommentit