Kana-biryani
Tee näin:
Kana-biryani
Ainekset
Kana-biryani
Kanankoipia
|
450 |
---|---|
1 dl | |
Biryani-maustetta
|
1 rkl |
Sahramia
|
1 pkt |
---|---|
½ dl | |
Basmatiriisiä
|
4 dl |
Sipuli
|
1 |
Inkivääriä
|
2 rkl |
Tuoretta, vihreää chili
|
2 |
Kanaliemikuutiota
|
2 |
Biryani-maustetta
|
1 rkl |
Vastapuristettu sitruunamehu
|
1 |
Rusinoita
|
1 dl |
Kiehuvaa vettä
|
3 dl |
Pinnalle
Korianteria tai minttua
|
1 ruukku |
---|---|
Mantelilastu
|
1 dl |
Chicken biryani - riisipohjainen intialainen suosikkiruoka
Vaikka Intialla ei ole erityistä kansallisruokaa, biryani on kiistatta yksi maan suosituimmista resepteistä. Resepti, jonka pääainesosa on riisi ja jonka aromikkuudesta intialainen keittiö on kuuluisa, soveltuu sekä kasvis- että lihapohjaisiin variaatioihin.
Biryanin valmistaminen painekattilassa
Kukapa ei rakastaisi reseptiä, joka voidaan yhtä hyvin tehdä painekattilassa? Useimmiten voit noudattaa samaa reseptiä, mutta sen sijaan, että kypsentäisit lihan erikseen, voit ruskistaa sen nopeasti. Lisää painekattilaan ensin liha, sitten riisiseos ja (tarvittaessa) säädä nestettä niin, että kaikki ainekset peittyvät.
Miten säilyttää biryanin tähteet?
Koska ruokalaji on maultaan ja aromiltaan voimakas, se on parasta säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Voit säilyttää tähteitä jopa neljä päivää, mutta maku ja rakenne alkavat menettää voimakkuuttaan jo toisena päivänä.
Vinkkejä
Mikä on biryanin salainen ainesosa?
Täydellisen maun ja rakenteen saavuttamiseksi tarvitset korkealaatuista basmatiriisiä, jota voit löytää. Pitkien ja ohuiden jyviensä ansiosta paras basmatiriisi ei tartu toisiinsa, vaan siitä tulee ruokasi tähti.
Miten voin tehdä biryanistani mehukkaampaa?
Jos ruokasi on lihapohjainen, juju on jogurttimarinadissa. Useimmissa resepteissä vaaditaan vähintään 30 minuutin marinoitumista, mutta jos voit pidentää marinoitumista muutamaan tuntiin jääkaapissa, saat joka suupalalla mureita ja mehukkaita paloja. Jos haluat elvyttää tähteet, lisää ruokalusikallinen vettä jokaista annosta kohti ja kuumenna uudelleen, kunnes kaikki vesi on imeytynyt.
Mikä öljy on paras biryanille?
Jos haluat pitää ruoan mahdollisimman aitona, käytä gheetä (puhdistettua voita). Suolaton voi on myös hyvä vaihtoehto.
Miksi lisäämme biryaniin jogurttia?
Lisäämällä jogurttia marinadiin takaat murean, mehukkaan ja niin maukkaan lihan. Tämä pätee kaikkiin lihapohjaisiin resepteihin, olipa kyseessä sitten kana, lammas, naudanliha tai jokin muu vaihtoehto.