Kala-katkarapukeitto

Kala-katkarapukeitto

45 minuuttia
(1)
Kommentit
Kala-katkarapukeitto on herkullinen ja nopea lounasvaihtoehto, joka maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä. Katkaravut tuovat kalakeittoon lisää purutuntumaa ja makua - tätä kannattaa kokeilla!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kala-katkarapukeitto/

Tee näin:

Riisi
  • Kiehauta suolattu vesi paksupohjaisessa kattilassa.
  • Keitä riisiä keskilämmöllä noin 12 minuuttia kansi päällä.
  • Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua vielä noin 12 minuuttia - pidä kansi päällä ja varmista, ettei riisi jäähtyisi.
Kala-katkarapukeitto
  • Anna voin sulaa kovalla lämmöllä raskaalla pohjalla olevassa kattilassa.
  • Varmista, ettei se ruskistu.
  • Kuullota sipulia ja sahramia noin 1 minuutti.
  • Lisää kasvisliemi ja valkoviini ja kiehauta.
  • Lisää parsakaali ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
  • Lisää raaka kala ja kerma ja kiehauta keitto varovasti sekoittaen.
  • Lisää katkaravut, riisi, suola ja pippuri.
  • Kuumenna keitto hyvin ja mausta se maun mukaan.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos haluat testata lihan tai kalan kypsyyden tarkistamalla sisälämpötilan, voit työntää lihalämpömittarin johonkin kalanpalaan sen paksuimmasta kohdasta. Nyrkkisääntönä useimmat kokit suosittelevat, että turskaa, lohta ja katkarapuja kypsennetään noin 50 °C:ssa, jotta ne ovat kunnolla kypsiä mutta silti kosteita ja mureita.

Kala-katkarapukeitto Q&A

Heräsikö sinulla kysymyksiä kala-katkarapukeitosta? Lue lisää alta!

Mitä on kalakeitto?
Miten kalakeittoa valmistetaan?
Kuinka kauan kalakeiton kalaa täytyy keittää?
Mikä kala sopii kalakeittoon?
Voiko kalakeittoa pakastaa?

Ainekset

4 annosta
Riisi
Vettä
1½ dl
Suolaa
¼ tl
Riisiä
1 dl
Kala-katkarapukeitto
25 g
Sipuli
1
Sahramia
1 tl
Kasvisfondeja liemi
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Parsakaali
250 g
Turskafileetä
200 g
Lohifilee
200 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
¼ l
Katkarapuja
100 g
Suolaa
1 tl
Pippuria
Koristeluun
Avokadoa
2

Kalakeitto, jossa on turskaa, lohta ja katkarapuja

Vaikka keitto on koostumukseltaan kermainen ja sileä, se on kuitenkin muhkea kala- ja katkarapukeitto, jossa on runsaasti erilaisia tekstuureja eri merenelävien ja vihannesten palojen ansiosta. Siinä on kaikkea riisistä, kalan hiutaleista ja kiinteistä katkaravuista vihanneksiin, joissa on vielä pientä puraisua, sekä kermasta, liemestä ja valkoviinistä valmistettu kermainen pohja. Näiden koostumusten ja makujen yhdistelmä tekee tästä ateriasta aterian, jota haluat valmistaa aina, kun haluat mereneläviä.

Maukkaat ja monipuoliset merenelävät tekevät keitosta herkullisen

Kalakeiton tärkeimmät ainesosat ovat tietenkin merenelävät. Olemme valinneet tähän keittoon ihanan yhdistelmän puolimakeaa ja suolaista katkarapua, täyteläistä, mietoa ja voita sisältävää lohta sekä turskaa, jonka maku on lähes maitomainen. Yhdistelemällä näitä olemme luoneet värikkään valikoiman, jossa on erilaisia makuja ja koostumuksia, jotka täydentävät hyvin toisiaan.

Jos etsit inspiraatiota siitä, miten voit sisällyttää enemmän tuoreita mereneläviä ateriasuunnitteluun, suosittelemme tutustumaan myös hyvin erilaisiin mutta yhtä herkullisiin resepteihimme lohilasagneen, tonnikalapihviin ja Pad thaihin.

Maukas keitto riisin ja kerman kanssa

Kun kalakeitto valmistetaan kermalla, se saa samettisen rakenteen ja täyteläisemmän maun. Tämän keiton maukkaan kasvisliemipohjan ja valkoviinin silkkinen suutuntuma toimii kauniina taustana erilaisille vihanneksille ja mereneläville.

Vaihtelun vuoksi tarjoile keitetyn riisin kanssa. Koska riisi lisätään keiton kypsennysajan lopussa, se pysyy täydellisesti kypsennettynä ja säilyttää pienen purevuuden, joka sopii hyvin yhteen ruokalajin muiden koostumusten kanssa. Kalakeitto riisin kanssa on nerokas tapa valmistaa ateria, jossa on runsaasti erilaisia koostumuksia ja herkullisen mielenkiintoisia makuja.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan muita reseptejä runsaille äyriäiskeitoille, kuten tämä kalakermakeitto, tutustu reseptiimme paksusta äyriäiskeitosta.

Ylellinen kala-katkarapukeitto sahramin kanssa

Jos haluat lisätä tyylikkyyttä, tee sahramikalakeittoa. Punainen mauste, joka antaa tälle ruoalle kauniin keltaisen värin, on samaan aikaan makea, kukkainen ja maanläheinen. Näin ollen se antaa keitolle ihanan mutta hillityn aromin. Se sopii myös täydellisesti yhteen keiton sisältämän kuivan valkoviinin kanssa, sillä se tasapainottaa aromit ja maut hienovaraisesti. Kokeile tätä dekadenttia sahramikalakeittoa, kun haluat tehdä vaikutuksen hienovaraisilla, monimutkaisilla ja ylellisillä mauilla.

Tee siitä oma

Jos haluat hieman tulisuutta, voit käyttää lämmittäviä mausteita, kuten kurkumaa ja kumiinia, mausteisen äyriäiskeiton valmistamiseen. Nämä mausteet tuovat ruokaan lämpöä, maanläheistä syvyyttä ja pientä katkeruutta muuttamatta sen elinvoimaisen keltaista väriä. Tuore inkivääri sopii myös hyvin yhteen merenelävien kanssa, ja sen käyttö tässä keitossa antaa keitolle pippurisen maun ja runsaasti särmää.

Koristele mausteinen kalakeitto tuoreilla yrteillä kirkkauden lisäämiseksi. Ilmeinen valinta on lehtipersilja tai korianteri, jonka sitruksinen maku sopii hyvin yhteen merenelävien ja päällä olevan avokadon kanssa.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet