Kahvi karamellisiirapilla

Kahvi karamellisiirapilla

30 minuuttia Jälkiruoka Välipala Aamupala
(0)
Kommentit
Kahvi ja karamellisiirappi on klassinen yhdistelmä, joka maistuu monille kahvin ystäville. Nauti kylmä jääkahvi, joka on makeutettu karamellisiirapilla esimerkiksi kesäisenä iltapäivänä terassilla. Ihanan viilentävä ja virkistävä kokemus samaan aikaan!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kahvi-karamellisiirapilla/

Tee näin:

Kahvi karamellisiirapilla
  • Sulata sokeri kattilassa kullanruskeaksi, sekoittaen jatkuvasti vispilällä. Ota kattila pois lämmöltä.
  • Kaada joukkoon vaniljajauhe ja vesi. Sekoita ohueksi nestemäiseksi karamelliksi. Palauta seos lämmölle. Kiehauta ja vispaa, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä.
  • Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoile lasissa jääpalojen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Tee kahvihetkistäsi erityisiä näillä asiantuntijavinkkeillä. Opi tuomaan eleganssia ja rikasta makua karamellisiirappikahviisi todellista herkuttelua varten.

Kahvi karamellisiirapilla Q&A

Voinko tehdä karamellisiirapin etukäteen?
Mikä on paras tapa sekoittaa kahvi ja karamelli kermaiseksi seokseksi?
Mitä kahvipaahtoa tulisi käyttää tähän reseptiin?
Miten säilytän ja käytän uudelleen ylijäänyttä karamellisiirappia?

Ainekset

6 annosta
Kahvi karamellisiirapilla
Hienoa sokeri
85 g
Vesi
¾ kuppi
Kylmää ja vahvaa kahvi
1 dl
8 dl

Makeat tarjoilut ja esillepanot

Aloita kirkkaalla lasilla ja valuta karamellisiirappia taidokkaasti lasin sisäpinnalle visuaalisen viehätyksen ja makujen kaskadin luomiseksi. Luo kerroksellinen ilme lisäämällä jäähdytetty kahvi lasiin viimeisenä, varovasti kaataen sen lusikan takaa maidon päälle. Tarjoa pitkävartinen lusikka vieraille, jotta he voivat sekoittaa kahvin ja karamellin juomaansa. Entistä ylellisempää kokemusta varten, viimeistele vaahtokermalla ja viimeisellä karamellisiirapin valutuksella! Koristele ripauksella kaakaojauhetta tai kanelia.

Säädä makeutta ja makua

Aloita pienemmällä määrällä karamellisiirappia ja lisää tarvittaessa makeuttaaksesi kahvisi makuun sopivaksi. Tämä menetelmä antaa sinulle kontrollin kahvisi makeudesta tekemättä sitä liian sokeriseksi. Syventääksesi karamellin makua, hauduta kastiketta hieman merisuolan kanssa. Tämä lisää makujen monimuotoisuutta ja tasapainottaa makeutta, antaen kahvillesi vieläkin hienostuneemman maun.

Pidä kahvi viileänä kahvijääpaloilla

Säilyttääksesi jäähdytetyn karamellikahvisi rikkaan maun alusta loppuun, käytä jääpaloja, jotka on tehty kahvista veden sijaan. Kaada ylijäänyttä keitettyä kahvia jääpalakaukaloon ja pakasta. Kun käytät näitä juomassasi, ne sulavat laimentamatta sitä. Tyylikkään kosketuksen saamiseksi, jäähdytä lasisi ennen tarjoilua. Laita se jääkaappiin tai täytä se jäävedellä ja anna olla hetken, tyhjennä sitten juuri ennen kahvin valmistusta. Tämä pitää juomasi kylmänä ja lisää jäistä viehätysvoimaa esillepanoosi.

Kokeile näitä makuvaihtoehtoja

Lisää oma twistisi kokeilemalla erilaisia maustettuja siirappeja tai mausteita. Lisää ripaus suolaa karamellin keittämisen aikana hienostuneen kosketuksen saamiseksi tai säädä vaniljajauheen määrää oman makusi mukaan. Suklaasiirappi karamellin sijaan muuttaa kahvisi rikkaaksi mokaksi, kun taas hasselpähkinäsiirappi lisää pähkinäistä makua. Kanelin tai muskottipähkinän ripaus tarjoaa lämpöä ja mausteisuutta, kun taas vadelma- tai appelsiinisiirappi tuo mukaan hedelmäisen vivahteen.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet