Juhannuskakku

Juhannuskakku

1 tunti Jälkiruoka
(4)
Kommentit
Ihana juhannuskakku kruunaa keskikesän juhlan. Voit valmistaa marengin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kokeile helppoa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/juhannuskakku/

Tee näin:

  • Aloita juhannuskakku valmistamalla ensin marenkipohja. Kuumenna uuni 90 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää erikoishieno sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  • Levitä marenki lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille. Paista juhannuskakun marenkipohjaa uunin keskitasolla 2 tunnin ajan ja käännä sitten uuni pois päältä. Anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä.
  • Aseta marenkipohja tarjoilulautaselle ja lusikoi rahka marengin päälle. Koristele juhannuskakku mansikoilla ja grillatuilla vaahtokarkeilla. Tarjoile juhannuskakku heti koristelun jälkeen!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Marenkipohja kannattaa valmistaa jo pari päivää etukäteen ja pakata mukaan mökille. Lisää rahka, mansikat ja vaahtokarkit vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 7 kpl
Munanvalkuaista
3
Erikoishienoa sokeria
2 dl
400 g
Mansikoita
Vaahtokarkkia

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet