Joulutortut

Joulutortut

Jälkiruoka
(6)
Kommentit
Klassiset joulutortut ovat koko joulukuun sesonkiherkkuja. Valmista joulutortut kätevästi itse ja ota haltuun helppo resepti!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/joulutortut/

Tee näin:

Joulutortut
  • Aloita valmistamaan joulutortut tekemällä ensiksi taikina. Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Nypi pehmennyt voi jauhoseoksen joukkoon.
  • Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto taikinan joukkoon.
  • Anna joulutorttutaikinan jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.
  • Kaulitse taikinasta levyjä ja leikkaa niistä neliön muotoiset joulutortut.
  • Tee jokaisen torttupohjan kulmaan viillot ja taittele niistä tähtiä.
  • Voitele joulutortut kananmunalla ja lisää luumumarmeladi tähtien keskustaan.
  • Paista joulutortut 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  • Tarkkaile joulutorttuja paiston aikana, sillä paistoaikaan vaikuttaa se, miten ohueksi ne on kaulittu.
  • Koristele valmiit joulutortut ripottelemalla tomusokeria siivilän läpi niiden päälle.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Joulutortuissa käytetään yleensä luumumarmeladia, mutta joulutortut voidaan myös valmistaa muita marmeladeja käyttäen. Valitse suosikkimakusi, mutta huomioi että marmeladin tai hillon tulee olla paistonkestävä.

Ainekset

15 palaa
Joulutortut
200 g
Vehnäjauhoja
5 dl
Leivinjauhe
½ tl
Kuohukermaa
2 dl
Kananmuna
1
Luumumarmeladi
Tomusokeri

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet