Joulukakku

Joulukakku

55 minuuttia
(4)
Kommentit
Herkullinen joulukakku saa makunsa piparkakkurahkasta ja luumumarmeladista. Joulukakku valmistuu helposti alle tunnissa. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/joulukakku/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan joulukakku ja laita ensiksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Valmista sitten joulukakun pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita jauhot vaahtoon hellävaraisesti nostellen.
  • Kaada taikina korkeaan halkaisijaltaan n. 18 cm kakkuvuokaan ja paista joulukakku uunin alaosassa n.25-30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kumoamista.
  • Kun olet kumonnut kakun, leikkaa kakku kolmeen osaan, niin että kakkupohjasta tulee kolme samankokoista kerrosta.
  • Vatkaa kerma ja lisää joukkoon piparkakkurahka.
  • Aseta ensimmäinen joulukakun pohja tarjoilulautaselle ja levitä pohjan päälle luumuhilloa ja piparkakkurahka-kermaseosta.
  • Aseta seuraava pohja ensimmäisen päälle ja levitä hillo ja rahkakermaseos. Toista sama viimeisen kerroksen kanssa.
  • Koristele joulukakku lopuksi pipareilla.
  • Tarjoile valmis joulukakku jälkiruokana tai esimerkiksi joulupäivien kahvipöydässä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Sokerikakkupohjan voit valmistaa jo aiemmin ja pakastaa juhlapäivää varten. Täytä joulukakku kuitenkin vasta sinä päivänä, kun aiot tarjoilla sen.

Ainekset

9 annosta
Kananmunat
3
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Tummaa kaakaojauhe
½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
Luumumarmeladia
1 prk
(400g) Arla Ihana Piparkakkurahkaa
2 prk
2 dl
Koristeluun piparkakkua

Kommentit