Jouluinen hedelmäkakku

Jouluinen hedelmäkakku

Jälkiruoka
(1)
Kommentit
Tämä kuivakakku saa makunsa rommissa liotetuista kuivatuista hedelmistä ja marjoista. Parhaimmillaan kakku on, kun se on edellisenä päivänä valmistettu.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/jouluinen-hedelmakakku/

Tee näin:

  • Hienonna aprikoosit. Lisää kaikki kuivatut hedelmät kulhoon ja sekoita joukkoon rommi sekä appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret. Anna seoksen vetäytyä vähintään tunnin verran. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja suola. Lisää kananmunat yksitellen, hedelmät ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Kumoa se tarjoiluvadille tai isolle lautaselle. Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja vesi ja levitä kuorrute kakun päälle. Sekoita sokeri pakastepuolukoihin ja koristele kakku marjoilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 kpl
Kuivattu aprikoosi
2 dl
Rusinoita
1 dl
Kuivattuja mustikkaa
1 dl
Tummaa rommia
1 dl
Appelsiinin raastettu kuori
½
Sitruunankuori
½
200 g
Sokeria
2 dl
Suolaa
2 tl
Kananmunat
3
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhe
½ tl
Kuorrute
Tomusokeria
1½ dl
Vettä
1½ rkl
Pakastepuolukoita
1 dl
Sokeria
2 rkl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet