Jauhelihapihvit
Uusi

Jauhelihapihvit

40 minuuttia Illallinen Pääruoka Lounas Klassikko
(0)
Kommentit
Jauhelihapihvit ovat yhtä rentoja kuin herkullisiakin. Arla Lempi kermaviili ja sipulikeittoainekset takaavat pihveille täyteläisen maun, joka vie kielen mennessään. Tarjoile pihvit keitettyjen perunoiden tai pehmeän perunamuusin kanssa, ja kruunaa annos raikkailla puolukoilla.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/jauhelihapihvit/

Tee näin:

Jauhelihapihvit
  • Mittaa kermaviili, sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kananmuna yhteen. Sekoita hyvin ja anna turvota 10 minuuttia.
  • Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  • Jaa massa kahdeksaan osaan. Muotoile jokaisesta osasta pallo ja litistä se kuumalle, voidellulle paistinpannulle.
  • Paista pihvejä pari minuuttia per puoli. Nosta tarvittaessa paistettuja pihvejä hetkeksi sivuun, jotta saat kaikki paistettua.
  • Mausta mustapippurilla ja sinapilla. Anna pihvien hautua kastikkeessa vielä noin 10–15 minuuttia.
  • Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Valmistusvinkki

Anna kermaviilin, sipulikeittoaineksien ja korppujauhojen turvota rauhassa vähintään 10 minuuttia. Tämä auttaa sitomaan taikinan ja tekee pihveistä mehevämpiä. Kun muotoilet pihvejä, pyri tekemään niistä mahdollisimman tasapaksuja. Näin pihvit kypsyvät tasaisesti ja jokainen pihvi saa kauniin paistopinnan.

Jauhelihapihvit Q&A

Voinko käyttää sipulikeittoaineksien sijasta tuoretta sipulia?
Voiko pihvit valmistaa etukäteen ja lämmittää myöhemmin?
Miten saan pihveistä erityisen meheviä?

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta
Jauhelihapihvit
1 prk
Pussi sipuli keittoaineksia
1
Korppujauhoja
½ dl
Kananmuna
1
Naudan paisti-tai sika- jauhelihaa
400 g
Kastike
Lihalientä
2 dl
Vettä
2 dl
Mustapippuria
Sinappia
2 rkl
Tarjoiluun
Keitettyjä perunoita tai perunamuusia

Kommentit