Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

45 minuuttia Illallinen Pääruoka
(118)
Kommentit
Arkiruokien klassikko eli jauhelihakeitto valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Tarjoile jauhelihakeitto raejuuston tai créme fraîchen kanssa. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/jauhelihakeitto/

Tee näin:

Jauhelihakeitto
  • Aloita jauhelihakeiton valmistus vihannesten käsittelystä. Kuori perunat ja pilko keskikokoiset perunat neljään osaan. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipuli ja pilko porkkanat kuutioiksi. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa n. 1 cm paksuisiksi paloiksi.
  • Laita voi keittokattilaan sulamaan. Ruskista jauheliha kattilassa.
  • Kaada kattilaan perunat, porkkanat, sipulit ja varsiselleri. Lisää vettä, niin että kasvikset peittyvät. Laita lihaliemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehdet joukkoon.
  • Hauduta jauhelihakeitto miedolla lämmöllä kypsäksi. Samaan aikaan voit valmistella yrtit ja mausteet. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Hienonna persilja.
  • Mausta jauhelihakeitto suolalla.
  • Viimeistele keitto ennen tarjoilua chilirenkailla, persiljalla sekä raejuustolla tai créme fraîchella.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Jauhelihakeitto
Naudan jauhelihaa
400 g
Kiinteitä keskikokoisia perunoita
6 - 8
Keltasipulia
2
Porkkanoita
3
Varsiselleri
1
Persiljaa
1 ruukku
Maustepippureita
6
Laakerinlehteä
2
Punaista chiliä
2
50 g
Lihaliemikuutio
1

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet