Japanilaiset pannukakut

Japanilaiset pannukakut

40 minuuttia Brunssi Jälkiruoka Välipala Aamupala
(52)
Kommentit
Kuohkeat japanilaiset pannukakut sopivat osaksi brunssia tai jälkiruuaksi. Tarjoile japanilaiset pannukakut vaahterasiirappivoin ja marjojen kera.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/japanilaiset-pannukakut/

Tee näin:

Japanilaiset pannukakut
  • Aloita valmistamaan japanilaiset pannukakut tekemällä ensiksi vaahterasiirappivoi. Vatkaa voi, vaahterasiirappi ja sormisuola vaaleaksi ja huokoiseksi seokseksi.
  • Jatka pannukakkutaikinan valmistuksella. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset yksi kerrallaan. Säästä valkuaiset erilliseen astiaan.
  • Laita kananmunan keltuaiset, maito ja öljy kulhoon. Sekoita taikinasta ilmava sauvasekoittimella. Siivilöi sekaan vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa sauvasekoittimella 1–2 minuuttia, jotta japanilaiset pannukakut tulevat paistettaessa kohoamaan kuohkeiksi.
  • Valmista marenki. Vatkaa kananmunan valkuaiset ilmavaksi sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä piikkejä. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista 1 minuutin ajan. Lisää loput sokerista ja vatkaa kiinteäksi ja kiiltäväksi marengiksi.
  • Kaada marenkia ¼ kerrallaan pannukakkutaikinaan. Vältä sekoittamasta liikaa, jotta taikinaan jää mahdollisimman paljon ilmaa.
  • Sulata hieman voita matalalla lämmöllä teflonpannussa. Ripottele tai napsauta pieniä, mutta korkeita pannukakkuja paistinpannuun. Paista japanilaiset pannukakut pannulla 4 minuuttia per sivu. Käännä paistopuoli varovasti.
  • Tarjoile japanilaiset pannukakut lämpiminä vaahterasiirappivoin ja tuoreiden marjojen kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Lisää hieman tomusokeria japanilaisten pannukakkujen päälle, niin saat pannukakuista erityisen suloisen näköisiä!

Lisää ideoita

Tekisikö kuitenkin mielesi aivan perinteistä pannukakkua? Täältä löydät siihen maistuvan reseptin!

Ainekset

12 palaa
Japanilaiset pannukakut
Kananmunan keltuaisia
2
Munanvalkuaista
4
Täysmaitoa
1 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Erikoisvehnäjauhoa
¾ dl
Vaniljasokeria
½ tl
Sokeria
4 rkl
Suolaa
1 tl
Vaahterasiirappivoi
50 g
Vaahterasiirappia
2 rkl
Sormisuolaa
2 tl
Lisäksi
Tuoreita marjat (esim. mustikoita ja vadelmia)

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet