Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Illallinen Pääruoka
(36)
Kommentit
Imelletty perunalaatikko on yksi perinteisen joulupöydän herkuista. Imelletty perunalaatikko on helppo valmistaa itse. Tutustu reseptiin!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/imelletty-perunalaatikko/

Tee näin:

Imelletty perunalaatikko
  • Aloita valmistamaan imelletty perunalaatikko keittämällä kuorimattomat perunat pehmeiksi suolaamattomassa vedessä.
  • Kuori perunat kuumina ja survo ne sitten kulhossa tasaiseksi soseeksi nuijaa tai sähkövatkainta apuna käyttäen.
  • Anna perunasoseen hiukan jäähtyä ja sekoita sitten soseen joukkoon vehnäjauhot.
  • Peitä kulho leivinliinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Esimerkiksi vesihaude, lämpökaappi tai 50-asteinen uuni sopii tarkoitukseen hyvin.
  • Sekoita sosetta muutaman kerran imeltymisen aikana. Kun sose imeltyy, se makeutuu ja muuttuu väriltään tummemmaksi.
  • Lisää soseen joukkoon sulatettu meijerivoi ja maito.
  • Mausta imelletty perunalaatikko suolalla sekä halutessasi muskottipähkinällä. Myös esimerkiksi kaneli, kardemumma tai anis sopivat mausteeksi perunalaatikkoon. Mikäli sose ei ole mielestäsi imeltynyt riittävästi, voit lisätä sen joukkoon 2 rkl siirappia.
  • Kaada syntynyt löysähkö seos 1-2 voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä imelletty perunalaatikko kuohuu kypsennyksen aikana.
  • Paista imelletty perunalaatikko 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
  • Tarjoile valmis imelletty perunalaatikko lämpimänä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Imelletty perunalaatikko ja muut joululaatikot ovat parhaimpia itse tehtynä. Katso täältä myös muut joululaatikot!

Ainekset

8 annosta
Imelletty perunalaatikko
Jauhoisia perunoita (esim. rosamunda, puikula tai siikli)
1 kg
Vettä keittämiseen
Jauhoa
½ dl
50 g
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
noin 5 dl
Suolaa
1½ tl
Siirappia (tarvittaessa)
2 rkl
Muskottipähkinä (voi jättää pois)
½ tl

Kommentit