Hot dogit paistetulla sipulilla

Hot dogit paistetulla sipulilla

30 minuuttia Herkut
(0)
Kommentit
Hot dogit paistetulla sipulilla on nopea, helppo ja herkullinen lisä esimerkiksi illanistujaisiin. Hot dogit maistuvat myös sellaisenaan koko perheelle.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/hot-dogit-paistetulla-sipulilla/

Tee näin:

Paistetut sipulit
  • Leikkaa sipuli paperinohuiksi viipaleiksi mandoliinilla (erittäin terävä raastin, jolla ainekset voi leikata todella ohuiksi viipaleiksi).
  • Huuhtele sipuliviipaleet kylmässä vedessä ja anna niiden valua siivilässä.
  • Kuorruta kosteat sipulit jauhoilla.
  • Kaada öljy pieneen kattilaan ja lämmitä sitä keskilämmöllä noin 8 minuuttia.
  • Öljyn lämpötilan on oltava 140-160 °C - voit tarkistaa lämpötilan paistolämpömittarilla.
  • Siirrä ¾ dl sipulia kerrallaan kattilaan ja paista niitä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat hieman kullanruskeita.
  • Poista paistetut sipulit öljystä siiviläkauhalla ja anna niiden valua imukykyiselle paperille.
  • Ripottele rapeat sipulit suolalla.
Hot dogit
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen.
  • Sekoita tuorejuusto ja ruohosipuli.
  • Paista nakkeja grillipannulla keskilämmöllä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat lämpimiä ja kullanruskeita.
  • Paahda hor dogeja uunin keskiosassa paistinpannulla noin 4 minuuttia.
  • Kokoa hot dogit.
  • Aloita laittamalla nakit sämpylöihin, lisää päälle tuorejuustoa ja loput ainekset ja viimeistele paistetuilla sipuleilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Valmistusvinkki

Parhaat vinkit herkullisen rapeiden hot dog -sipulien valmistamiseen ovat, että paistoöljy on riittävän kuumaa ja että sen lämpötila pidetään tasaisena. Jos sinulla ei ole käytettävissäsi lämpömittaria, jolla voit tarkistaa, onko öljyn lämpötila 140-160 °C, voit käyttää puupuikkoa. Aseta tikun pää öljyyn ja arvioi reaktio. Jos kärjen ympärille ilmestyy pieniä kuplia, öljy on valmista, ja voit valmistaa täydelliset paistetut sipulit hot dogeja varten. Jos kuplia ei näy, sinun on odotettava vielä hieman. On erittäin tärkeää, että paistat vain pieniä eriä sipulia kerrallaan. Jos siirrät liikaa viipaloituja sipuleita öljyyn, sen lämpötila laskee. Jos näin käy, saatat saada kotitekoisia paistettuja sipulipaloja, jotka ovat pikemminkin hieman vetisiä ja öljyisiä kuin herkullisen rapeita.

Hot dogit paistetulla sipulilla Q&A

Hot dog ja paistettu sipuli on herkullinen, sekä klassinen yhdistelmä joka maistuu koko perheelle. Lue lisää alta!

Mistä hot dogit on tehty?
Miten hot dog tehdään?
Kunka kauan hot dogit säilyvät jääkaapissa?
Miten paistetut sipulit valmistetaan hot dogeja varten?
Voiko hot dogeja pakastaa?

Ainekset

4 annosta
Paistetut sipulit
Sipuli
1
Vehnäjauhoa
1 dl
Öljyä
½ l
Suolaa
½ tl
Hot dogit
250 g
Ruohosipulia
1 rkl
Makkaraa
4
Hot dog sämpylöitä
4
Ketsuppia
2 rkl
Sinappia
2 rkl
Maustekurkkuja
50 g

Kotitekoiset hot dogit paistetun sipulin kanssa

Paras hot dog -resepti on sellainen, jonka avulla voit valmistaa houkuttelevia hot dogeja, joissa on paljon erilaisia makuja ja koostumuksia. Onneksi tämä on yksi tällainen resepti!

Yhdistämällä pehmeät sämpylät ja mureat makkarat rapeaan paistettuun sipuliin, kermaiseen tuoreen ruohosipulin keraiseen tuorejuustoon ja rapeisiin kurkunpaloihin olemme luoneet vastustamattomia makupakattuja hot dogeja. Jokaisella suupalalla saat herkullisen yhdistelmän näitä eri koostumuksia ja tietenkin makkaran napsahtelun. Tuloksena on ihana muunnelma klassisesta hot dogista kaikkine lisukkeineen.

Herkulliset hot dogit

Vaikka hot dog -reseptissämme on erilaisia epätavallisia ja kotitekoisia hot dogeja, kuten paistettua sipulia ja tuorejuustokastiketta, helppoja hot dog -päällysteitä perusmausteiden, kuten sinapin ja ketsupin, muodossa on tietysti myös oltava.

Ketsupin ja sinapin kermainen, katkeransuloinen yhdistelmä sopii hyvin yhteen rapeiden sipulien kanssa. Ihanan raikkaan makunautinnon lisäämiseksi olemme myös päättäneet tarjoilla hot dogit raejuuston ja ruohosipulin kanssa. Kirpeä ja maukas tuorejuusto sekoitettuna ruohosipulin kanssa vie ne välipalasta kunnon ateriaksi.

Yhdistä makea, hapan ja suolainen nopeaan illalliseen

Vaikka kyseessä on yksinkertainen ruokalaji, kotitekoisissa hot dogeissa on kaikki viisi perusmakua: makea, hapan, suolainen, karvas ja umami. Näin ollen suosituimmat hot dogin täytteet ovat sellaisia, joiden avulla voit yhdistää harmonisen aterian.

Meidän reseptissämme paahdettu hot dog -sämpylä ja ketsuppi tuovat makeutta, kun taas jälkimmäisessä on myös hieman makua. Tärkein hapokkuuden lähde ovat kuitenkin kurkut. Ne eivät ole pelkästään happamia, vaan niissä on monimutkainen makuprofiili, jossa on makeita ja suolaisia sävyjä. Samoin tuorejuusto ja tietysti paistetut sipulit. Sinappi tuo tarvittavaa katkeruutta, ja parhaat hot dog -makkarat ovat täynnä umamin makua, joka yhdistää kaiken.

Tee siitä oma

Hot dogien kauneus on siinä, että niitä voi muunnella lukemattomilla eri tavoilla. Ihmiset ovat kokeilleet kaikenlaista, ja näin ollen myös sinä voit kokeilla, kun etsit parasta hot dogin täytettä.

Jos pidät eniten happamista ja suolaisista mauista, suosittelemme, että otat sinapin esiin ja valmistat erän seuraavia ruokia, kuten hapankaalia, jolla voit kruunata hot dogit. Makea hunajainen sinappi tasapainottaa erinomaisesti kirpeää hapankaalia.

Jos tulisuus on enemmän sinun juttusi, etsi mausteista hot dog -makkaraa tai kokeile chili con carnea ja hieman coleslaw rapeutta. Tämä niin sanottu chilidoggi on varsin suosittu kaikkien niiden keskuudessa, jotka rakastavat jotain mausteista, jonka päälle on laitettu tuoretta coleslaw-salaattia.

Muita helppoja ideoita hot dogin täytteeksi ovat erilaisten mausteiden yhdistäminen, kuten makea kotitekoinen hot dog karamellisoidun punasipulin ja mangochutneyn kanssa.

Kommentit