Herne-perunasalaatti

Herne-perunasalaatti

20 minuuttia
Herne-perunasalaatti sopii mainiosti grilliruoan ja ruisleivän kylkeen. Viimeistele herne-perunasalaatti pikkelöidyllä punasipulilla ja juustokuutioilla!
https://www.arla.fi/reseptit/herne-perunasalaatti/

Tee näin:

Herne-perunasalaatti
  • 1. Aloita herne-perunasalaatti pikkelöimällä punasipulit. Lämmitä valkoviinietikka ja sokeri pan-nulla, kunnes sokeri liukenee. Poista pannu liedeltä ja paista punasipulit. Mausta suolalla ja pippurilla yhdeltä puolelta.
  • 2. Keitä uudet perunat suolavedessä melkein kypsiksi. Lisää parsa ja hauduta 1 minuutin ajan. Valuta siivilässä ja raikasta kylmällä juoksevalla vedellä. Ravistele ylimääräiset vedet pois ja aseta sitten perunat ja parsat suureen kulhoon.
  • 3. Valmista seuraavaksi salaatinkastike. Ota talteen 4 rkl öljyä Apetina-kuutioiden joukosta ja sekoita sitruunamehun, sinapin, suolan ja pippurin kanssa.
  • 4. Lisää perunoiden ja parsan joukkoon sokeriherneet, salaatinlehdet ja kastike. Annostele herne-perunasalaatti tarjoilulautasille.
  • 5. Viimeistele herne-perunasalaatti pikkelöidyllä punasipulilla ja Apetina® Herbs & Spices juus-tokuutioilla. Tarjoile herne-perunasalaatti grilliruoan ja paahdetun ruisleivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Herne-perunasalaatti
Valkoviinietikkaa
3 rkl
Sokeria
1 tl
Pieni/keskikokoinen punasipuli hienoksi viipaloituna
1
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Uusia perunoita
750 g
Parsaa viipaloituna
150 g
265 g
Sitruuna
1
Dijon sinappia
2 tl
Sokeriherneitä
150 g
Salaattilajikkeita
80 g