Herkulliset suklaahippukeksit

Herkulliset suklaahippukeksit

45 minuuttia Jälkiruoka
(1)
Kommentit
Herkulliset suklaahippukeksit maistuvat niin jälkiruoaksi kuin iltapäivän kahvihetkinä.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/herkulliset-suklaahippukeksit/

Tee näin:

Herkulliset suklaahippukeksit
  • Esilämmitä uuni 180 °C:een.
  • Vatkaa voi, sokeri ja muscovadosokeri kovalla nopeudella kuohkeaksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita huolellisesti.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää ne varovasti voiseokseen, kunnes ne on sekoitettu hyvin taikinaksi. Lisää suklaa.
  • Pyöritä taikinasta noin 16 palloa. Aseta ne tasaisesti kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  • Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Anna keksien levätä tarjottimilla muutaman minuutin ajan ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Ripottele pinnalle ripaus rouhittua suolahiutaletta.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Herkulliset suklaahippukeksit

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Miksi suklaakekseistäni tulee aina kovia?
Miksi suklaakekseistäni tulee liian litteitä?
Miten suklaakeksit pysyvät pehmeinä ja kosteina?
Mitä tapahtuu, jos suklaakekseihin laitetaan leivinjauhetta?
Miten minun pitäisi säilyttää suklaakeksejä?

Ainekset

16 kpl
Herkulliset suklaahippukeksit
Tomusokeria
135 g
150 g
Tummaa muscovadosokeria
125 g
Vaniljajauhetta
½ tl
Vehnäjauhoja
210 g
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
½ tl
Suolaa
Tummaa suklaata, karkeasti pilkottuna
225 g
Kananmuna
1

Suklaakeksien historia

Suklaakeksit ovat suosikkeja, jotka ovat kiistatta maukkaita. Ripaus suolahiutaleita tuo makuja esiin ja antaa kekseille lisää luonnetta. Kokeile kaksinkertaistaa reseptin määrä ja pakasta sitten puolet taikinasta, jotta voit helposti valmistaa keksejä ja tehdä vaikutuksen huoneeseen seuraavan kerran, kun odottamaton vieras tulee paikalle.

Keksin nousu kuuluisuuteen ja suosion kasvu

Kuten monet parhaista keksinnöistä, suklaakeksit syntyivät tahattomasti. Tarinan mukaan Massachusettsissa sijaitsevan Toll House Inn -ravintolan omistaja Ruth Wakefield sai 1930-luvulla idean sulattaa suklaata valmistamiensa keksien taikinaan. Kun suklaa ei sulanut vaan jäi maukkaiksi paloiksi, Wakefield tajusi, että tuloksena oli täysin uusi, oman reseptin arvoinen luomus - vaikka ne saivatkin nykyaikaisen nimensä vasta useita vuosia myöhemmin.

Kokeile näitä erilaisia suklaatyyppejä

Ei ole olemassa tiukkoja sääntöjä siitä, millaista suklaata voit käyttää suklaakekseissä, mutta kuten aina, paras laatu tuottaa parhaat tulokset. Suklaa, jossa on korkea kaakaoprosentti (vähintään 60 prosenttia), antaa täyteläisen maun, kun taas maito- tai valkosuklaa on makeampaa mutta yhtä tyydyttävää. Aloita kokeilut!

Miksi sinun kannattaa lisätä ripaus suolaa maun vuoksi?

Suola toimii arominvahvistajana, joka vahvistaa suklaan makua ja tasapainottaa makeutta, jolloin maku on pyöreämpi ja miellyttävämpi. Se on vaivan arvoista.

Kommentit