Halloween-kurpitsakeitto

Halloween-kurpitsakeitto

(4)
Kommentit
Lämmin kurpitsakeitto tarjoillaan Halloweenina suoraan koverretusta kurpitsasta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/halloween-kurpitsakeitto/

Tee näin:

  • Leikkaa kurpitsan pääliosa pois. Poista siemenet ja rihmasto. Koverra kurpitsan hedelmälihaa isolla lusikalla pois niin paljon että kurpitsan seinämät jäävät noin 1-2 sentin paksuisiksi. Leikkaa jäljelle jäänyt hedelmäliha kuutioiksi. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota voissa purjo, kurpitsakuutiot ja chili. Lisää kanaliemi ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää lopuksi joukkoon maito, suola ja pippuri ja kiehauta keitto vielä kerran. Tarjoilu: Käytä ontto kurpitsa 200-asteisessa uunissa pikaisesti (noin 30 sekuntia). Kaada valmis keitto kurpitsaan ja ripottele keiton päälle minttua. Tarjoile heti. Vinkki! Mintun sijaan voit käyttää basilikaa, timjamia tai korianteria.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Iso kurpitsa (n. 2 kg)
1
2 rkl
Hienonnettu purjo (n. 100 g)
1
Punaista chilipaprikaa hienonnettuna
2
Kanalientä
7 dl
2 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Silputtua minttua
Täysjyväleipä

Kommentit