Fudge

Fudge

50 minuuttia
(11)
Kommentit
Fudge on klassinen englantilainen makeinen, joka sopii erinomaisesti jouluun. Kokeile reseptiä ja valmista itse lisäaineettomat karkit jouluksi!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/fudge/

Tee näin:

  • Aloita fudge sekoittamalla keskenään kerma, sokeri, siirappi ja suola paksupohjaisessa kattilassa.
  • Kiehauta ja keitä ilman kantta noin 15-20 minuuttia.
  • Voit testata onko massa valmis kahdella tavalla. Voit joko kaataa muutaman pisaran taikinaa kylmään veteen ja pyörittää taikinasta pallon, jonka tulisi olla kiinteä ja kova, jos taikina on valmis. Tai sitten voit odottaa kunnes taikinan lämpötila on 123°C. Aika vaihtelee riippuen siitä, kuinka suuri kattila on. Muista sekoittaa usein.
  • Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman.
  • Leikkaa voi kuutioiksi ja hienonna suklaa. Lisää voi ja suklaa kattilaan. Sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
  • Kaada fudge-massa leivinpaperilla vuorattuun muottiin, noin 20x30 cm. Anna fudgen jäähtyä hieman. Leikkaa fudge paloiksi, ennen kuin se jähmettyy kokonaan. Säilytä valmis fudge viileässä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

50 palaa
Hienosokeria
1½ dl
1½ dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Merisuolaa
1 tl
50 g
Maitosuklaata tai valkosuklaata
100 g

Kommentit