Flat white

Flat white

5 minuuttia Jälkiruoka Välipala Aamupala
(0)
Kommentit
Flat white on yksinkertaisesti espressoa mikrovaahdotetulla maidolla. Flat whiten päälle ei siis kaadeta erikseen maitovaahtoa. Tämä herkullinen kahvijuoma on saanut alkunsa Australiasta, sekä Uudesta-Seelannista, mutta se maistuu yhtälailla suomalaiseen makuun. Maitovaahtoon voi kokeilla tehdä erilaisia kuvioita!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/flat-white/

Tee näin:

Flat white
  • Valmista 1-2 annosta espressoa oman maun mukaan.
  • Lämmitä maito kannussa keskilämmöllä varmistaen, ettei se saavuta kiehumispistettä, sillä tämä voi muuttaa sen makua.
  • Vaahdota maito luodaksesi silkinpehmeää mikrovaahtoa ilman suuria kuplia.
  • Kun maito on lämmitetty ja vaahdotettu, kaada se varovasti espresson päälle.
  • Valinnainen: koristele kevyesti ripottelemalla päälle kaakaojauhetta tai kanelia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Löydä täydellisen flat white -kahvin valmistamisen taito asiantuntijavinkkiemme avulla. Vie kahvitaitosi seuraavalle tasolle ja nauti jokaisesta siemauksesta varmuudella ja tyylillä.

Flat white Q&A

Mikä on tekniikka täydellisen mikrovaahdon luomiseksi flat white -kahviin?
Mikä erottaa flat white -kahvin latteesta tai cappuccinosta?
Voiko flat white -kahvin valmistaa ilman espressoa?
Voiko flat white -kahviin luoda latte-taidetta?

Ainekset

1 annos
Flat white
Annosta espressoa
1-2 2
1 - 1½ dl

Valitse oikea kuppi täydelliseen flat white -kahviin

Aitoon flat white -kokemukseen valitse kuppi, jonka tilavuus on 150-200 ml. Tämä koko on elintärkeä täydellisen tasapainon saavuttamiseksi voimakkaan espresson ja kermaisen maidon välillä. Tämänkokoinen kuppi varmistaa, että espresson maku tulee esille olematta hukkumassa maitoon. Se auttaa myös luomaan flat white -kahvin tunnusomaiset kerrokset sileästä höyrytetystä maidosta hienoon mikrovaahtoon.

Säädä espresson maku juuri oikeaksi

Tehdäksesi vaikutuksen flat white -kahvillasi, aloita täyteläisen makuisella espressolla. Valitse tuoreesti jauhetut kahvipavut hienoon jauhatukseen, joka tuottaa täyteläisen shotin. Puhtaimman maun saavuttamiseksi harkitse suodatetun, pehmeän veden käyttämistä keittämiseen. Tämä vaihe poistaa mahdolliset epäpuhtaudet, jotka voivat peittää kahvin luonnolliset maut, antaen espresson todellisen maun tulla esiin.

Tähtää 25-30 sekunnin keittoaikaan kahden shotin espressolle. Tämän pitäisi tuottaa espresso, jonka päällä on paksu, kultainen crema, laadukkaan uuton tunnusmerkki. Espresson valmistuksen huomioiminen luo pohjan flat white -kahville, joka tasapainottaa täydellisesti kahvin voimakkuuden höyrytetyn maidon pehmeän kermaisuuden kanssa.

Kokeile näitä maitovaihtoehtoja

Perinteinen täysmaito luo kermaisen rakenteen ja rikkaan mikrovaahdon, joka sekoittuu täydellisesti rohkean espresson makuun. Vaihtoehtoja, kuten kaura-, manteli- tai soijajuoma, ovat myös suosittuja. Erityisesti barista-tason kaurajuoma erottuu, koska sen rasvapitoisuus ja sakeuttajat auttavat luomaan halutun mikrovaahdon. Jokainen vaihtoehto tuo kahviin omat hienovaraiset makunsa ja rakenteensa, antaen sinun mukauttaa flat white -kahvisi makuun sopivaksi.

Kommentit