Varmista, että vaivaat taikinaa kevyesti - käsittele sitä kevyesti. Näin saat kuohkeaa leipää, joka alkaa muodostaa valtavia kuplia, kun se laitetaan kuumennetulle pannulle. Paista leipää, kunnes pinta kuplii ja leipä on kullanväristä. Pannuleipämme soveltuvat pakastettaviksi, joten voit helposti valmistaa ne etukäteen säästääksesi aikaa ja voit sulattaa ja lämmittää leivät uudelleen, kun tarvitset niitä. Kun ne ovat jäähtyneet, kääri ne leivinpaperiin ja laita ne ilmatiiviiseen astiaan ennen kuin siirrät ne pakastimeen.
Heräsikö flatbreadista kysymyksiä? Katso lisää alta!
Vehnäjauhoja
|
250 g |
---|---|
Leivinjauhetta
|
2½ tl |
Sokeria
|
½ tl |
Suolaa
|
1 tl |
Ruisjauhoja
|
50 g |
2½ dl | |
25 g |
Oletko koskaan syönyt pannulla tehtyä herkullisen lämmintä leipää? Kokeile tätä herkullista reseptiä! Nämä pehmeät leivät sopivat täydellisesti monenlaisten aterioiden ja lisukkeiden seuraksi. Flatbread eli pannuleipä sopii hyvin esimerkiksi pizzapohjaksi, wrappeihin, salaattien kanssa, keiton kera tai ihan vain sellaisenaan! Voit myös kokeilla flatbreadia esimerkiksi turkkilaisen jogurtin, valkoisen papusalaatin tai minttukastikkeen kanssa. Flatbread toimii myös hyvin esimerkiksi oliviiöljyn, suolan, mustapippurin, valkosipulin ja tomaatin kanssa. Laita päälle vielä mozzarellaa ja basilikaa ja avoit - italialainen herkku on valmis!
Hauskinta flatbreadin valmistuksessa on, ettei sen täyttämiseen ole minkäänlaisia sääntöjä vaan voit kokeilla rohkeasti erilaisia täytteitä oman makusi mukaan!
Sinun ei välttämättä tarvitse valmistaa isoa flatbreadia kerralla. Voit tehdä taikinasta myös huomattavasti pienempiä paloja ja sivellä ne sulatetulla voilla ennen paistamista. Näin saat taikinasta tehtyä pieniä niin sanottuja sipsejä, joita voit dippailla haluamaasi dippiin tai kastikkeeseen. Paista pieniä leipäpaloja uunissa 200 °C:ssa noin 12-15 minuuttia.