Falafel

Falafel

Illallinen Alkuruoka Pääruoka Lisuke
(19)
Kommentit
Falafel on Lähi-idän keittiön herkkuruoka. Falafel on friteerattu, usein kikherneistä valmistettu pieni pyörykkä. Tarjoile falefelit pitaleivän tai riisin kera.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/falafel/

Tee näin:

Falafel
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kikherneet, sipuli, valkosipuli, juustokumina, suola, persilja, harissa, maissitärkkelys ja öljy keskenään. Muotoile seoksesta pieniä soikeita, matalia pullia. Paista pullat voissa pannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi pitaleipään käärittynä tai riisin kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Harissa on tunisialainen, erittäin tulinen tahna, joka valmistetaan mm. chilistä. Sitä käytetään erityisen paljon tunisialaisen keittiön lisäksi algerialaisissa ja marokkolaisissa ruoissa. Harissaa löytää monista etnisistä ruokakaupoista.

Ainekset

20 palaa
Falafel
(n. 400g) kikherneitä
1 tlk
Iso sipuli
1
Valkosipulinkynsi puserrettuna
1
Jeeraa
1 tl
Suolaa
½ tl
Tuore lehtipersilja silputtuna
½ dl
Harissaa tai sambal oelekia
2 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
2 rkl

Kommentit