Etikkasienet

Etikkasienet

Brunssi Illallinen Alkuruoka Pääruoka Lisuke
(1)
Kommentit
Etikkasienet ovat monipuolisia ja uskomattoman herkullisia. Säilö omat suosikkisienesi ja yhdistä etikkasienet syksyn aterioihin. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/etikkasienet/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan etikkasienet puhdistamalla sienet hyvin ja pilkkomalla isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Etikkasienet tulee paistaa kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Laita etikkasienet hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin. Keitä kattilassa etikka, sokeri, vesi ja suola. Kaada lientä etikkasienten päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna etikkasienten jäähtyä kokonaan ilman kantta. Sulje kannet ja säilytä etikkasienet jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Lasipurkit saat hyvin desinfioitua kiehuvalla vedellä. Kaada kiehuva vesi purkkeihin, anna olla hetki ja kaada pois. Nyt voit hyvillä mielin säilöä etikkasienet lasipurkkeihin.

Ainekset

4 dl
Sieniä esim. kantarelleja, herkkutatteja tai mustia torvisieniä
600 g
Etikkaa (12%)
1 dl
Hienoa sokeria
2 dl
Vettä
3 dl
Merisuolaa
1 tl

Kommentit