Duchesse-perunat

Duchesse-perunat

Alkuruoka Lisuke
(4)
Kommentit
Ranskalaiset duchesse-perunat sisältävät sekä kananmunia että voita. Ylelliset duchesse-perunat pursotetaan ruusukkeiksi ja gratinoidaan uunissa. Kokeile!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/duchesse-perunat/

Tee näin:

Duchesse-perunat
  • Kuori ja keitä perunat pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä.
  • Laita uuni kuumenemaan 250 asteiseksi.
  • Lämmitä kerma ja voi pienessä kattilassa. Muussaa perunat perunasurvimella. Vatkaa joukkoon lämmin kerma ja kananmunan keltuaiset. Lisää suola ja mausta tarvittaessa pippurilla. Laita perunamuusi pursottimeen, jossa on tähtitylla teränä.
  • Pursota perunamuusista 20 isoa tai 40 pientä ruusuketta pellille, jossa on leivinpaperi. Gratinoi duchesse-perunat uunin ylätasolla 5–8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  • Tarjoile duchesse-perunat liha- ja kalaruokien lisukkeena.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos haluat duchesse-perunoihin lisää makua, lisää 1 dl Arla Verraton Cheddar-Mozzarella juustoraastetta.

Ainekset

4 annosta
Duchesse-perunat
Jauhoisia perunoita esim. Van Gogh tai Rosamunda
1 kg
1 dl
50 g
Kananmunan keltuaisia
2
Suolaa
Mustapippuria

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet