Donitsit

Donitsit

2 tuntia Brunssi Herkut Jälkiruoka
(2)
Kommentit
Donitsit ovat amerikkalaisten muunnelma munkeista. Donitsit paistetaan öljyssä ja kastetaan sokeriin tai koristellaan kuorrutteella. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/donitsit/

Tee näin:

Donitsit
  • Aloita donitsit taikinan valmistuksella. Murustele hiiva ensin kulhoon. Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kuumenna korkeintaan 37 asteiseksi ja kaada neste hiivan päälle.
  • Lisää sokeri, suola, kananmuna, sitruunankuori ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä noin 40 minuuttia.
  • Ota taikina esille jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
  • Tee levystä muotilla pyöreitä donitseja, jotka ovat noin 10 cm halkaisijaltaan. Tee pieni reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Anna donitsien kohota peitettynä noin puoli tuntia.
  • Kuumenna öljy noin 180 asteeseen teräskattilassa tai valurautapadassa. Paista donitseja erissä 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
  • Valmista seuraavaksi kuorrute donitseille. Sekoita tomusokeri ja vesi yhteen paksuksi, sileäksi kuorrutteeksi. Värjää kuorrute tarvittaessa elintarvikevärillä.
  • Ripottele tai levitä kuorrute donitsien päälle. Voit myös upottaa donitsit sokeriin, kun ne ovat vielä kuumia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tarkistaa öljyn lämpötilan lisäämällä pienen leipäpalan öljyyn. Jos leipä paistuu kullanruskeaksi 1 minuutissa, lämpötila on oikea.

Ainekset

25 palaa
Donitsit
Hiivaa
25 g
75 g
Täysmaitoa
4 dl
Sokeria
1½ dl
Suolaa
1 tl
Kananmunat
2
Sitruuna (raastettu kuori)
½
Vehnäjauhoja
13 dl
Paistamiseen
Rypsiöljyä
1 l
Koristeluun
Sokeria
Kuorrute
Tomusokeria
2 dl
Vettä
1½ rkl

Kommentit