Dallaspullat
Uusi

Dallaspullat

1 tunti 45 minuuttia Jälkiruoka Klassikko
(5)
Kommentit
Dallaspullat hurmaavat maullaan ja pehmeydellään herkuttelijan jos toisenkin! Nämä dallaspullat kätkevät sisäänsä runsaasti herkullista vaniljatäytettä.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/dallaspullat/

Tee näin:

Pullataikina
  • Aloita valmistamaan dallaspullat lämmittämällä maito 40 ℃:seen. Sekoita joukkoon sokeri, hiiva, kardemumma, suola ja 2 dl vehnäjauhoja.
  • Anna seistä muutama minuutti, jolloin seos alkaa hieman kuplia. Alusta joukkoon jauhoja vähän kerrallaan.
  • Lisää pehmeä voi ja vaivaa, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko (noin 10 minuuttia).
  • Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Täyte
  • Sekoita täytettä varten vaniljarahka, sulatettu voi, sokeri ja vaniljakreemijauhe yhteen.
Dallaspullat
  • Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
  • Kauli taikina suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte.
  • Rullaa levy kierteelle ja leikkaa noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä noin 40 minuuttia.
  • Voitele kohonneet dallaspullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes dallaspullat ovat saaneet kauniin värin.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

35 palaa
Pullataikina
½ l
Sokeria
1½ dl
Pussia kuivahiiva
2
Kardemummaa
1 rkl
Suolaa
1 tl
Vehnäjauhoja
Noin 12 dl
150 g
Täyte
2 prk eli 400 g
200 g
Sokeria
1 dl
Paistonkestävää vaniljakreemijauhe
100 g
Voiteluun
Kananmunat

Kommentit