Dal Makhani

Dal Makhani

30 minuuttia
(2)
Kommentit
Dal Makhani on intialainen kasvisruoka, jossa on käytetty punaisia linssejä sekä mausteita. Tarjoile Dal Makhani riisin, jogurtin ja mangochutneyn kera.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/dal-makhani/

Tee näin:

Dal Makhani
  • Aloita Dal Makhanin valmistus käsittelemällä tuoreet mausteet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista siemenet chilistä ja hienonna se. Raasta inkivääri.
  • Paista valkosipuli, chili, inkivääri (myös raasteesta tullut mehu) ja tomaattipyree voissa paistinpannulla noin 2 minuuttia.
  • Lisää linssit, kanelitanko, suola ja 7 dl vettä. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.
  • Kun Dal Makhani muhii pannulla, valmista sitruunariisi. Huuhtele riisi. Keitä maito, kasvisfondi ja kurkuma paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää riisi ja keitä pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Sekoita joukkoon sitruunanmehu sekä -kuori. Mausta suolalla.
  • Kokoa Dal Makhani syvään tarjoiluastiaan. Aseta sitruunariisi pohjalle ja kaada riisin päälle kasvismuhennosta. Voit myös jakaa linssimuhennoksen ja sitruunariisin suoraan annoslautasille.
  • Koristele Dal Makhani korianterilla ja tarjoile turkkilaisen jogurtin, mangochutneyn ja halutessasi kookoshiutaleiden kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Dal Makhani
Valkosipulinkynttä
2
Vihreää chili
2
Tuoretta inkivääriä
25 g
Tomaattipyreetä
2 rkl
50 g
Punaisia linssejä
2 dl
Kanelitanko
1
Suolaa
½ tl
Sitruunariisi
Basmatiriisiä
3 dl
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
4½ dl
Kasvisfondia
1 rkl
Kurkumaa
1 tl
Sitruuna
1
Suolaa
1 tl
Tarjoiluun
200 g
Mangochutneyta
Tuoretta korianteria
Kookoshiutale halutessa

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet