Currykana

Currykana

30 minuuttia Illallinen Pääruoka Lounas Klassikko Päivällinen
(9)
Kommentit
Kermainen ja tulinen currykana maistuu niin arkiruokana kuin juhlien pääruokana. Tämä onkin klassikko! Mango-chutneyn makeus kohottaa curryn makua, kun taas smetana tuo kastikkeeseen kermaisuutta. Tarjoile currykana tuoreen riisin ja rapean salaatin kanssa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/currykana/

Tee näin:

Currykana
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Leikkaa kukin kanafilee kolmeen osaan. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon curry, paprikajauhe ja suola.
  • Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli.
  • Kuumenna voi suuressa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
  • Lisää kana ja paista vielä viisi minuuttia.
  • Sekoita joukkoon tomaattipyree, mango chutney, vesi ja murennettu liemikuutio. Hauduta noin kahdeksan minuuttia.
  • Sekoita joukkoon smetana ja keitä noin kolme minuuttia. Mausta suolalla.
  • Tarjoile currykana riisin ja vihreän salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Currykana Q&A

Miten saada currykana maistumaan vieläkin paremmalta?
Miten pitää kana mureana curryssä?
Kypsennetäänkö kana ennen kuin se lisätään curryyn?
Mitä tarjoilla currykanan kanssa?
Miksi kanasta tulee curryssä kumimaista?

Ainekset

4 annosta
Currykana
Broilerin reisifileetä
450 g
Curryjauhetta
2 rkl
Paprikajauhetta
2 rkl
Suolaa
1 tl
Sipulia
2
Valkosipulinkynttä
2
15 g
Tomaattipyreetä
2 rkl
Mangochutneyta
2 rkl
Kanaliemikuutio
1
Arla® Lempi Smetanaa
2 prk
Tarjoiluun
Riisi
Vihersalaattia

Haussa helppo, suussa sulavan currykanan resepti?

Currykana on peräisin Intian niemimaalta, ja se on reseptinä luultavasti tuhansia vuosia vanha. 1900-luvulla se levisi nopeasti laajemmallekin, erityisesti Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossa lähes joka kaupungissa on vähintään yksi intialainen ravintola, joka tarjoaa omaa versiotaan currykanasta. Peruskomponentit - sipuli, tomaatti, mausteet ja proteiini - ovat tärkeitä joka reseptissä, vaikkakin siitä on olemassa loputon määrä muunnelmia.

Tee kasvisversio currykanasta

Intialainen keittiö tarjoaa laajan valikoiman kasvisvaihtoehtoja, ja tämän curryn muuttaminen kasvisvaihtoehdoksi on niinkin yksinkertaista kuin kanaliemen vaihtaminen kasvisliemeen ja kanan korvaaminen maukkaalla paneer-juustolla. Linssit ovat myös hyvä vaihtoehto, ja niitä käytetäänkin yleisesti intialaisissa ruokalajeissa.

Säädä currykanan maustetaso sopivaksi

Tämän curryn maku on suhteellisen mieto, joten jos haluat lisätä tulisuutta, on sinulla kaksi vaihtoehtoa: lisää joukkoon kuutioitua chiliä sipulin ja valkosipulin paistamisen aikana tai lisää viipaloitua tuoretta chiliä vasta loppuvaiheessa. Pidä siemenet mukana, jotta tulisuus lisääntyy entisestään.

Tuliko currykanasta liian tulista? Lisää silloin jogurttia

Kadutko sitä, kuinka paljon chiliä laitoit currykanaan? Ei hätää. Lusikallinen jogurttia tai smetanaa vetää curryn takaisin viileämmälle alueelle. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kookosmaitoa, joka paitsi viilentää, myös tuo lisää makua.

Säilytä currykana oikein

Kun currykana on jäähtynyt, se säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa kolmesta neljään päivää. Joidenkin mielestä curry maistuu jopa paremmalta valmistusta seuraavana päivänä, joten tähteiden jääminen ei ole lainkaan huono juttu!

Kommentit