Croque monsieur

Croque monsieur

20 minuuttia Brunssi Lounas Välipala Aamupala Päivällinen
(1)
Kommentit
Dijon-sinapin, juuston ja kinkun makuyhdistelmä on ranskalaisen keittiön klassikko. Tämä croque monsieur on täydellinen voileipä, joka sopii erityisen hyvin tuoreen salaatin kanssa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/croque-monsieur/

Tee näin:

Croque monsieur
  • Levitä sinappia leipäviipaleille. Lisää juusto, kinkku ja tomaatti.
  • Aseta toinen leipäviipale päälle.
  • Vatkaa munat ja maito keskenään. Liota voileivät munaseokseen.
  • Kuumenna voi paistinpannussa ja paista leivät rapeiksi molemmin puolin.
  • Leikkaa leipä vinosti kahtia ja tarjoile rapean salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Croque monsieur Q&A

Mikä on paras leipä croque monsieuriin?
Mitä croque monsieur tarkoittaa?
Syödäänkö croque monsieurin haarukalla ja veitsellä?
Mitä juustoa kannattaa käyttää croque monsieuriin?

Ainekset

2 annosta
Croque monsieur
Paahtoleipää
4 siivua
Dijon sinappia
2 tl
4 siivua
Palvikinkkua
2 siivua
Tomaatti
1
Kananmuna
1
1½ dl
25 g
Tarjoiluun
Vihersalaattia

Croque monsieur ei ole tavallinen juustovoileipä

Croque monsieur on yleinen näky (ja tuoksu) Pariisin kaduilla. Tätä kyseistä nimeä on käytetty tästä herkullisesta juustoherkusta jo vuodesta 1910 lähtien, jolloin pariisilainen ravintola Le Bel Age alkoi ensimmäisen kerran myydä sitä nykyisin tunnetulla nimellä. Ravintolan omistajan Michel Lunarcan sanotaankin luoneen tämän suositun ruokalajin.

Tuo vaihtelua croque monsieuriin näin

Vaikka voileivän sinappi, juusto ja kinkku ovat vakioita, reseptissä on muuta muunneltavaa, joita kokeilla. Sinihomejuuston lisääminen tekee leivästäsi croque Auvergnat's, kun taas tomaatit ja yrtit tuottavat croque provençalin. Tai mikset kokeilisi croque monsieur poulet? Kyllä, arvasit oikein - se on croque monsieur, johon on lisätty kanaa.

Croque monsieur vs. croque madame

Croque madame on lähes yhtä kuuluisa kuin sen hieman riisutumpi vastine, mutta siinä on ylimääräinen ylellisyyskerros, kun juuston päälle laitetaan paistettu kananmuna. Munankeltuainen, juusto, kinkku ja sinappi muodostavat yhdessä jotain todella ihanaa, jota kannattaa kokeilla myös kotikeittiössä!

Näin croque monsieuria kannattaa säilyttää

Croque monsieur tarjoillaan mielellään tuoreena ja kuumana, kun juusto on vielä sulaa. Jäähtyneenä se säilyy myös ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa vähintään kolme päivää. Ne voidaan haluttaessa jopa pakastaa. Kuumenna leivät pakastamisen jälkeen uudelleen uunissa, jotta täyte ja juusto saavat uutta eloa.

Kuumenna croque monsieur uudelleen näin

Aseta uuni 175 °C:een ja lämmitä noin 10 minuuttia, jotta jääkaappikylmässä oleva croque monsieur lämpiää kunnolla. Jos voileipä on pakastettu, pidennä paistoaikaa 25 minuuttiin.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet