Couscoussalaattia kylkipihvillä

Couscoussalaattia kylkipihvillä

30 minuuttia Illallinen Lisuke pihville Lounas
(0)
Kommentit
Couscoussalaatti on helppo ja nopea valmistaa, joten se sopii niin arkeen kuin viikonlopun rientoihin. Tarjoile couscoussalaatti fetajuuston ja kylkipihvin kera.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/couscoussalaattia-kylkipihvilla/

Tee näin:

Couscoussalaatti
  • Laita couscous ja suola kulhoon ja peitä se kiehuvalla vedellä. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran haarukalla.
  • Pilko juustopala kuutioiksi ja sekoita ne couscousin joukkoon oliiviöljyn, mintun, sitruunamehun ja suolan kanssa. Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  • Lisää vesimeloni, sipuli ja vihreä paprika.
  • Mausta maun mukaan ja asettele lautaselle.
Kylkipihvi
  • Anna voin ruskistua kevyesti pannulla. Paista pihviä noin 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta ja mausta se suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä pihvi kokonaan miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia - käännä välillä.
  • Ota kylkipihvi pois pannulta, peitä se ja anna sen levätä noin 10 minuuttia.
  • Leikkaa pihvi suikaleiksi ja tarjoile ne couscoussalaatin ja leivän kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Tiesitkö?

Couscoussalaatin kuohkeuden salaisuus piilee haarukassa. Kun sekoitat couscoussalaattia haarukalla, rikkoo haarukan piikit rakennetta ja estää esimerkiksi jähmettymisen. Mitä enemmän sekoitat haarukalla couscussalaattia, sen kuohkeampaa lopputuloksesta tulee.

Couscoussalaatti fetajuustolla Q&A

Couscoussalaatti pursuaa Välimeren makuja, ja se sopii erinomaisesti illallispöytään lihan kylkeen tai seuraavana päivänä nopeana lounaana. Lue alta useimmiten kysytyt kysymykset liittyen couscoussalaattiin.

Mitä on couscoussalaatti?
Miten couscoussalaattia valmistetaan?
Kuinka kauan couscoussalaatti säilyy jääkaapissa?
Voiko couscoussalaattia pakastaa?

Ainekset

4 annosta
Couscoussalaatti fetajuustolla
Couscous (n. 2.5 dl)
200 g
Suolaa
1 tl
Keitin vettä
¼ dl
150 g
Neitsytoliiviöljyä
1 rkl
Tuoretta minttua
½ dl
Sitruunamehua
½ dl
Vesimelonia
300 g
Punasipuli (n. 3 kpl)
150 g
Vihreää paprikaa
2
Kylkipihvi
25 g
Porsaan kylkeä tai nautaa
400 g
Suolaa
1 tl
Pippuria

Välimeren makuja täynnä oleva couscoussalaatti sopii jokaiseen vuodenaikaan

Couscous on miedon makuinen ainesosa, jka se sopii hyvin yhteen erilaisten hedelmien, yrttien ja vihannesten kanssa. Se antaa ruokiin ihanan kuohkean rakenteen, minkä vuoksi couscosin käyttö salaatissa on suosittu valinta monissa Välimeren alueen keittiöissä.

Pehmeä rakenne sopii hyvin yhteen punasipulin ja vihreän paprikan rapeuden kanssa, ja näiden ainesosien hieman kitkerä maku täydentää couscousin luonnollista makeutta, jota myös makea vesimeloni korostaa. Suolaisen salaattijuuston lisääminen korostaa näitä makuja. Couscoussalaatti sopii niin kesään kuin talveen - grillaat tai paistat proteiinit niin couscoussalaatti sopii siihen kylkeen erinomaisesti. Couscoussalaatti täydentyy herkullisella mintulla ja sitruunalla - ne tuovat salaattiin raikkautta ja happoa, ja ihan parasta salaatti on seuraavana päivänä, kun se on saanut marinoitua yön yli jääkaapissa.

Inspiroidu Välimeren makumaailmasta

Couscoussalaatti ei suinkaan ole ainoa salaatti tai ruokalaji, mitä Välimereltä löytyy.

Mikli kaipaat lisää inspiraatiota, kokeile esimerkiksi perinteistä kreikkalaista salaattia. Voit myös kokeilla esimerkiksi kirpeää, italialaista gremolata-kastiketta perinteisten salaatinkastikkeiden sijaan, tai jos couscoussalaatti viehättää niin kokeile siitä erilaisia variaatioita - esimerkiksi marokkolaista couscoussalaattia.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet