Cookiedough-mokkapalat
Uusi

Cookiedough-mokkapalat

40 minuuttia
(42)
Kommentit
Cookiedough-mokkapalat nostavat perinteiset mokkapalat aivan uudelle tasolle keksitaikinakuorrutteellaan. Tutustu suussa sulavaan reseptiin!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/cookiedough-mokkapalat/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Kuumenna uuni 220 asteiseksi.
  • Sulata voi kattilassa ja siirrä sivuun jäähtymään.
  • Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa keskenään.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseos, sulatettu voi sekä maito pienissä erissä. Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan leivinpaperia ja kaada taikina päälle. Paista mokkapalapohjaa uunissa 15-18 minuuttia. Nosta mokkapalapohja uunista sivuun jäähtymään.
Valmista cookiedough-kerros
  • Vatkaa voi ja sokerit kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää voi-sokeriseokseen 0,75 dl maitoa.
  • Lisää jauhot osissa koko ajan sekoittaen. Jos taikina tuntuu liian paksulta, voit lisätä vielä hieman maitoa. Sekoita lusikalla joukkoon tummat suklaahiput.
  • Kun mokkapalapohja on jäähtynyt, levitä cookiedough-keksitaikinakerros pohjan päälle.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos haluat keksikerroksesta ekstrakorkean ja näyttävän, tuplaa ainesosien määrä. Voit myös halutessasi viimeistellä mokkapalat klassisella mokkapalojen suklaakuorrutteella, mutta varo ettei voipohjainen keksikerros pääse sulamaan liikaa. Cookiedough-mokkapalat kannattaa jähmettää jääkaapissa.

Ainekset

1 pellillinen
Pohja:
250 g
Vehnäjauhoja
5 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Vaniljasokeria
1½ tl
Leivinjauhetta
4 tl
Kananmunat
5
Sokeria
4 dl
2½ dl
Cookiedough-kerros:
400 g
Sokeria
2 dl
Ruskeaa sokeria
3 dl
¾ dl
Vehnäjauhoja
6 dl
Tummia suklaapapuja
n. 1- 2 dl

Kommentit