Chilimajoneesi

Chilimajoneesi

15 minuuttia
(0)
Kommentit
Nosta grilliateriasi seuraavalle tasolle tällä vastustamattomalla chilimajoneesireseptillä. Kermaisuus ja mausteisuus ovat siinä täydellisessä tasapainossa, mikä antaa savuisen ja tulisen twistin kesän herkutteluun. Kaipaatpa dippiä, levitettä tai lisäystä suosikkiresepteihisi, tämä kotitekoinen dippi tuo ruokiisi eloisan makuvivahteen.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/chilimajoneesi/

Tee näin:

Chilimajoneesi
  • Poista chilistä siemenet ja kuori sipuli.
  • Hienonna chili, sipuli ja inkivääri hienoksi.
  • Sekoita majoneesin, sriracha-kastikkeen ja limetin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä chilimajoneesista

Haluatko nostaa grilliateriasi uudelle tasolla ja tehdä lähtemättömän vaikutuksen vieraisiisi? Chilimajoneesireseptimme avulla voit valmistaa erän tätä herkullista tulista maustekastiketta hetkessä. Lue lisää siitä alla.

Kuinka chilimajoneesi tehdään?
Mitä chilimajoneesin kanssa tarjoillaan?
Kuinka kauan chilimajoneesi säilyy jääkaapissa?

Ainekset

4 annosta
Chilimajoneesi
Majoneesia
1 dl
Vihreää chilipaprikaa
2
Salottisipuli
1
Marinoitua inkivääriä
2 rkl
Sriracha-kastiketta
1 tl
Limetinmehu
1

Tee täyteläinen chilimajoneesi grillikattaukseesi

Tee grillikattauksestasi entistä ihastuttavampi täyteläisellä ja maukkaalla chilimajoneesilla. Tämä kermainen ja mausteinen lisä vie grillatut lihat ja lisukkeet uusille herkullisuuden tasoille. Vain kourallisella ainesosia ja muutamalla helpolla vaiheella voit saada kotitekoisen chilimajoneesin valmiiksi hetkessä, mikä tekee siitä täydellisen yksinkertaisen tavan lisätä vastustamaton makuvivahde, joka varmasti tyydyttää jokaisen vieraasi makuhermot grillikokoontumisissa.

Kaipaatko lisää suussa sulavia dippejä tuomaan grillaukseen lisää makua? Tutustu vastustamattomien reseptien kokoelmaamme, kuten virkistävään jalapenodippiin tai kermaiseen tahinikastikkeeseen.

Mausteinen sriracha ja hapokas lime

Erityisen tulisen ja virkistävän potkun saamiseksi tämä chilimajoneesi on täynnä mausteista srirachaa ja kirpeää limeä. Sriracha tuo lämpöä valkosipulisella twistille, mikä antaa majoneesille syvyyttä ja kiehtovuutta. Limetti puolestaan lisää virkistävän ja sitrusmaisen potkun, joka leikkaa majoneesin rikkauden läpi luoden eloisan makujen kontrastin. Kermainen majoneesi toimii pehmeänä, samettisena alustana antaen srirachan ja limetin makujen sekoittua harmonisesti. Lopputulos? Chilimajoneesi, joka on rohkea, raikas ja kermainen, antaa makusäväyksen jokaiseen suupalaan.

Käytä sriracha-chilimajoneesia dippinä tai levitteenä

Vapauta kotitekoisen sriracha-chilimajoneesi monipuolisuus valloilleen käyttämällä sitä herkullisena dippikastikkeena tai levitteenä. Dippikastikkeena se sopii upeasti rapeiden ranskanperunoiden kanssa luoden ihastuttavan lämmön ja kirpeyden yhdistelmän. Se toimii myös fantastisena lisänä grillatulle tai paahdetulle lihalle korostaen savuisia makuja kermaisella ja tulisella profiilillaan. Saat virkistävän käänteen tarjoilemalla sitä tuoreiden kasviscruditéiden kanssa, jolloin viileät ja rapeat vihannekset täydentävät sriracha-chilimajoneesin pirteää potkua. Levitteenä käytettäessä voit levittää sitä runsaasti hampurilaisiin tai sandwicheihin ja lisätä näin jokaiseen suupalaan makuelämyksen, joka jättää kaikki kaipaamaan enemmän.

Löydä itsellesi sopiva makuprofiili

Chilimajoneesin valmistuksessa on kyse oikeiden chilipaprikoiden valitsemisesta maustemieltymystesi mukaan. Valittavana on laaja valikoima, kuten jalapeno-, serrano tai cayenne-pippurit. Jos haluat miedomman maun, poista siemenet ja kalvot, mutta jos tunnet olosi rohkeaksi ja haluat lisätulisuutta, säilytä ne. Hienoa on, että voit itse hallita mausteisuutta. Aloita pienellä määrällä chilipaprikaa, maista ja päätä sitten, haluatko enemmän tulisuutta. Lisää paprikaa vähitellen, kunnes saavutat haluamasi mausteisuuden. Muista, että mausteen lisääminen on aina helpompaa kuin sen vähentäminen, joten etene askel kerrallaan.

Vinkkejä

Muista pilkkoa chilit hienoksi, jotta niiden maku jakautuu tasaisesti koko majoneesiin. Kun chilit hienonnetaan, niiden maku leviää tasaisesti, mikä varmistaa, että jokainen lusikallinen tai suupala majoneesia antaa tasapainoisen määrän chilin makua. Jos ne on hienonnettu karkeasti tai suuremmiksi paloiksi, toisessa suupalassa voi olla paljon enemmän tulisuutta, kun taas toinen maistuu miedommalta. Chilien hienoksi pilkkominen auttaa estämään tämän epätasapainon.

Kun valmistat chilimajoneesin, voit valita, käytätkö kaupasta ostettua majoneesia vai teetkö sen itse alusta alkaen. Kaupasta ostettu majoneesi tarjoaa mukavuutta ja helppoutta, mutta oman majoneesin valmistaminen voi olla palkitseva ja maukas kokemus. Se voi lisätä ainutlaatuisen ja raikkaan maun chilimajoneesiisi ja samalla antaa sinulle täydellisen hallinnan ainesosista, jolloin voit mukauttaa sen erityisten makuelämystesi mukaan. Valitsitpa sitten kaupasta ostetun tai kotitekoisen vaihtoehdon, tärkeintä on löytää majoneesi, josta nautit ja joka täydentää chilipaprikoiden makuja.

Kommentit