Cannelloni

Cannelloni

45 minuuttia
(0)
Kommentit
Kokeile kotitekoisia cannelloneja, joissa on pinaatti-sieni-mozzarellajuustotäytettä ja tomaattikastiketta. Kokeile reseptiä seuraavan kerran, kun kaipaat italialaista ruokaa!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/cannelloni/

Tee näin:

Cannelloni
  • Sulata voi paistinpannussa kovalla lämmöllä ilman, että se ruskistuu. Kuullota sieniä ja valkosipulia noin 2 minuuttia.
  • Laita pinaatti siivilään ja purista kosteus pois. Sekoita pinaatti sieniin ja paista keskilämmöllä vielä 2 minuuttia. Lisää suola ja noin 1 dl hienonnettuja tomaatteja. Mausta maun mukaan.
  • Jaa tuore lasagnelevy kahteen tasakokoiseen osaan (n. 14x55 cm) ja sivele kananmunan valkuaisella. Jaa kumpikin 2 palasta 4 tasakokoiseen palaan, niin että sinulla on yhteensä 8 arkkia (n. 14x14 cm).
  • Levitä täyte ja noin 50 g munanvalkuaisella siveltyä juustoa jokaiselle 8 palalle ja kääri ne kokoon.
  • Aseta 8 cannellonia voideltuun uuninkestävään vuokaan (n. 20x30 cm) ja levitä päälle tuoreita tomaatteja. Ripottele päälle muskottipähkinää ja suolaa ja levitä loput hienonnetut tomaatit cannellonien päälle.
  • Ripottele päälle loput juustosta ja paista cannelloneja uunin alaosassa noin 20 minuuttia 225 °C:ssa.
  • Ota kypsät cannellonit uunista ja anna niiden tekeytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kaalisalaatti
  • Sekoita hienonnettu suippokaali punasipulin, etikan ja sitruunamehun kanssa.
  • Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele päälle suolaa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Cannelloni Q&A

Oletko valmis hämmästymään ruokailijay cannelloneilla? Tässä reseptissä ainesosat yhdistyvät niin helposti ja luovat maukkaan ja täyttävän ruokalajin, joka saa kaikki santsaamaan. Joten anna mennä - kokeile reseptiämme ja koe kotitekoisen pastaruoan taika!

Mikä on cannelloni?
Miten tehdä cannelloneja?
Miten tehdä cannelloni-putkia lasagnelevyistä?
Mitä tarjoilla cannellonien kanssa?
Kuinka kauan cannelloni säilyy jääkaapissa?
Voiko cannelloneja pakastaa?
Mitä eroa on manicottilla ja cannellonilla?

Ainekset

4 annosta
Cannelloni
15 g
Sieniä viipaloituina
200 g
Valkosipulinkynttä
2
Sulatettua pakastepinaattia
250 g
Kuorittuja, chilimaustettuja säilyketomaattia (n. 400 g)
1 tlk
Tuoreita lasagnelevyjä
200 g
Kananmunan valkuainen
1
200 g
Isoa tomaattia paloiteltuina
2
Muskottipähkinäjauhetta
1 tl
Suolaa
¼ tl
Kaalisalaatti
Suippokaali
300 g
Punasipuli hienonnettuna (n. 75 g)
1
Etikkaa
1 rkl
Tuorepuristettua sitruunamehua
1 rkl
Suolaa
½ tl
Tarjoiluun
Maalaisleipä
240 g

Perinteiset cannelloni tomaattikastikkeella

Cannelloni juustolla ja tomaattikastikkeella on klassinen italialainen ruokalaji, joka saa makunystyrät kerjäämään lisää! Tällä herkullisella pasta-annoksella on rikas historia, ja sen sanotaan olevan peräisin Toscanasta. Cannellonin täyte koostuu suolaisen pinaatin, mehukkaiden sienien ja tahmean mozzarellajuuston sekoituksesta. Juusto tuo ruokaan kermaisen, sulavan rakenteen, kun taas pinaatti ja sienet tuovat ruokaan syvyyttä, joka täydentää juustoa täydellisesti.

Tomaattikastike on kirsikka tämän jo valmiiksi herkullisen ruokalajin päällä, sillä se tuo raikkaan ja happaman elementin tasapainottamaan juuston täyteläisyyttä. Tätä klassista italialaista ruokaa on pakko kokeilla heti, kun kaipaa herkullista ateriaa. Tartu siis haarukkaan ja maista näitä ihania cannelloneja!

Tutustu italialaisen keittiön herkullisiin makuihin spagetti carbonaran, lasagna al fornon ja spagetti bolognesen resepteillä.

Sieni-pinaatticannelloni al forno

Al forno, joka tarkoittaa italiaksi "uunissa paistettua", on salaisuus tämän herkullisen ja vastustamattoman sieni-pinaattikastikkeen takana. Uunissa paistuessaan maut sulautuvat saumattomasti yhteen, ja tuloksena on ihastuttava makujen sinfonia. Puhumattakaan juustosta, joka sulaessaan muuttuu kermaiseksi ja tahmeaksi mestariteokseksi, joka nostaa tämän ruokalajin seuraavalle tasolle.

Maanläheisistä sienistä ja mureasta pinaatista koostuva täyte on maultaan täyteläinen. Sienet tuovat täytteeseen syvyyttä, jota pinaatin kevyt ja raikas maku tasapainottaa täydellisesti. Pastaputket ovat ihanteellinen paikka tälle herkulliselle täytteelle, sillä ne imevät kaikki maut sisäänsä ja luovat täyttävän ruokalajin.

Piristä ruokalajia suippokaalisalaatilla

Tämä raikas ja kirpeä salaatti täydentää täydellisesti sieni-pinaatticannelloni-reseptiämme. Salaatti on valmistettu rapeasta suippokaalista, punasipulista, etikasta, vastapuristetusta sitruunamehusta ja suolasta. Kaalin rapeus yhdistettynä etikan ja sitruunamehun kirpeyteen saa aikaan makujen harmoniaa. Punasipuli tuo ruokaan hienovaraista makeutta, kun taas karkea suola tuo muut maut esiin ja parantaa kokonaismakua. Salaatin raikkaus leikkaa pastaruoan täyteläisyyden läpi, jolloin jokainen suupala on täydellisen herkullinen.

Kokeile cannelloneihin erilaisia ainesosia

Ole rohkea ja kokeile erilaisia cannellonien täytteitä. Vaikka sienien ja pinaatin yhdistelmä on klassikko, on niin monia muitakin erinomaisia vaihtoehtoja. Mikset esimerkiksi lisäisi naudanlihaa vihannestäytteeseen?

Naudanlihatäytteessä, johon on sekoitettu sienien, tomaatin ja pinaatin makuja, voit lisätä täytteeseen uutta rikkautta ja syvyyttä. Murea, mehukas naudanliha muodostaa täydellisen kontrastin kermaiselle juustolle ja pastaputkelle, mikä luo herkullisen ruokalajin.

Ruskista naudanliha pannulla valkosipulin, sipulin ja yrttien, kuten timjamin ja rosmariinin, kanssa ja lisää se sitten sieni- ja pinaattitäytteeseen.

Vinkkejä cannellonien valmistamiseen

Yksi yleisimmistä ongelmista tätä pastaruokaa tehtäessä on se, että pastalevyt voivat olla hieman kuivia, jolloin täytettä on vaikea rullata pastan sisään. Jos näin käy, ongelmaan on helppo ratkaisu. Aseta lasagnelevyt vain märän pyyhkeen päälle 2-3 minuutiksi ennen täytteen lisäämistä. Näin pastasta tulee notkeampaa ja se on helpompi rullata siististi. Varmista, että täyte jakautuu tasaisesti, jotta jokaisessa suupalassa on täydellinen pastan ja täytteen suhde.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet