Burrata

Burrata

15 minuuttia Brunssi Alkuruoka Lisuke Välipala
(1)
Kommentit
Burrata on Apuliasta peräisin oleva herkullinen mozzarella, joka on valmistettu mozzarellan ja kerman sekoituksesta. Kokeile valmistaa oma mozzarellasi käyttäen kermavaahtoa ja smetanaa. Lisää juustoon minttua, basilikaa, sitruunaa ja pistaasipähkinöitä, niin saat aikaan todellisen makuelämyksen!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/burrata/

Tee näin:

Burrata
  • Riko mozzarella pienemmiksi paloiksi. Laita kulhoon ja vatkaa, kunnes se on murenevaa.
  • Lisää kerma ja vatkaa tasaiseksi. Säilytä kylmässä.
  • Leikkaa tomaatit paloiksi ja aseta kulhoon tai lautaselle.
  • Lusikoi burrata tomaatin päälle ja lisää pinnalle tuoreita yrttejä, sitruunankuorta ja pähkinöitä.
  • Ripottele lopuksi pinnalle suolaa ja pirskota päälle oliiviöljyä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Burrata Q&A

Mitä eroa on mozzarellalla ja burratalla?
Syödäänkö burrata lämpimänä vai kylmänä - vai molempina?
Säilytetäänkö burrata vedessä?
Voiko burrataa syödä raakana?

Ainekset

4 annosta
Burrata
Mozzarellaa
250 g
Arla® Lempi Smetanaa
1½ dl
Tomaattisalaatti
Tomaatteja
500 g
Tuoretta basilikaa
1 ruukku
Minttua
1 ruukku
Sitruuna (vain kuori)
1
Paahdettuja pistaasipähkinöitä
50 g
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
Sormisuolaa

Burrata on taivaallisen kermaista juustoa

Kuten monet muutkin nykypäivän ikoniset elintarvikkeet, burrata on saanut alkunsa säästäväisyydestä, ja sen keksi 1920-luvulla juustokauppias Lorenzo Bianchino Chieppa, joka käytti juustontekoprosessissa syntyneitä tähteitä. Nykyään tätä kermaista herkkua voi löytää eri puolilta maailmaa niin korkealuokkaisista ruokakaupoista kuin kotikeittiöistäkin.

Erilaiset burratatyypit

Perinteinen burrata valmistetaan lehmänmaidosta. Sen ulkokerros on mozzarellaa, ja sen sisälle kätkeytyy herkullisen kermainen juusto ja kerma, joka valuu lautaselle. Juusto on herkän makuinen, ja sitä voidaan helposti muunnella lisäämällä erilaisia täytteitä. Kolme parasta yhdistelmää ovat tuoreet yrtit, sitruuna, hienonnetut pistaasipähkinät ja oliiviöljy, hienonnetut viikunat ja kinkkusuikaleet sekä tuoreet kesähedelmät, kuten marjat, meloni tai kivennäishedelmät ja tilkka hunajaa.

Miten burrata yleensä nautitaan?

Burrata on herkkä juustolaji, joka kannattaa nauttia tuoreena. Monet asiantuntijat suosittelevat myös, että se syödään huoneenlämmössä, jotta sen rakenne olisi vielä kermaisempi ja suussa sulava.

Miten burrata kannattaa säilyttää?

Burrata on aina parasta nauttia tuoreena, ja kun se on leikattu, jääkaappiin jääneet jämät menettävät nopeasti kermaisen ja juustoisen rakenteensa. Kokonaiset burrata-juustot on käärittävä tiiviisti kelmuun, laitettava ilmatiiviiseen astiaan ja säilytettävä jääkaapissa enintään kaksi päivää.

Kommentit