Briossisämpylät
Tee näin:
Briossisämpylät
Briossisämpylät
Helpon briossisämpyläreseptimme avulla voit valmistaa kauniita kultaisia hampurilaissämpylöitä, jotka sopivat täydellisesti illalliselle. Lue alta lisää ja valmistaudu tekemään briossisämpylöitä lukemalla vastauksemme usein kysyttyihin kysymyksiin tästä herkullisesta leipätyypistä.
Ainekset
Kotitekoiset briossisämpylät hampurilaisiin
Pehmeä ja voinen briossisämpylä maistuu hyvältä erilaisten täytteiden kanssa. Näistä briossisämpylöistä voit valmistaa klassisia juustohampurilaisia, joissa on naudanlihapihvejä, salaattia, sipulia, tomaattia, ketsuppia, cheddarjuustoa ja pekonia. Jos muut lihalajit ovat enemmän mieleesi, voit inspiroitua maukkaasta kanahampurilaisesta tai kallistua hitaaseen kypsentämiseen ja valmistaa oman marinoidun pulled pork -hampurilaisen kotitekoisen coleslaw-salaatin kera herkullisen amerikkalaishenkisen pulled pork -hampurilaisen. Voit tietysti myös panostaa täysillä kasviksiin ja täyttää briossisämpylän erilaisilla paahdetuilla kasviksilla - sienien käyttö antaa kasvishampurilaiselle ihanan umamin maun.
Tee pehmeä ja voinen briossisämpylä
Vaikka tämä ei olekaan nopea briossisämpyläresepti, siitä saatavat sämpylät ovat herkullisia. Ne ovat pehmeitä, hieman makeita ja herkullisen täyteläisiä. Yksi syy siihen, miksi näiden briossisämpylöiden kaltaisten rikastettujen leipien, jotka sisältävät paljon kananmunaa, voita ja maitoa, valmistaminen kestää kauemmin, on se, että taikinaa on vaivaa pidempään, jotta gluteeni aktivoituu ja taikinasta tulee kevyt ja ilmava. Jos haluat varmistaa, että pääset nauttimaan mausta ja koostumuksesta parhaimmillaan, tarjoile ja nauti briossisämpylä lämpimänä.
Helppo hampurilaissämpylä kotikeittiössä
Näiden hampurilaisaämpylöiden valmistaminen vaatii hieman suunnittelua, sillä niiden on annettava kohota vähintään 8 tuntia, mutta lopputulos on sen arvoinen. Vaikka saatat epäillä termiä "helppo", koska sämpylöiden valmistaminen kestää melko kauan, briossisämpylän ainekset ovat ruokakaapin perusraaka-aineita ja suurin osa sekoittamiseen liittyvästä kovasta työstä tehdään tehosekoittimella, joten valmistaminen on oikeastikin melko helppoa.
Jos ajatus oman kotitekoisen leivän tekemisestä erilaisilla maukkailla vihanneksilla ja lihalla täytettäväksi kiinnostaa sinua, suosittelemme tutustumaan myös pitaleivän ja paninileivän resepteihimme.
Tee oma versiosi
Tuunaa briossisämpylöiden reseptiä ripottelemalla sämpylät seesaminsiemenillä sen jälkeen, kun ne on ensin sivelty kananmunalla. Seesaminsiemenissä on mieto mantelimainen maku, joka korostuu, kun ne paahdetaan uunissa. Pähkinäinen maku täydentää hyvin briossisämpylän voista, hieman makeaa makua, ja siemenet, joita on saatavana sekä vaaleina että tummina, näyttävät kauniilta kultaisen briossisämpylän päällä.
Voit myös leikkiä kotitekoisten hampurilaissämpylöiden koolla ja tehdä pienempiä briossisämpylöitä. Vaikka minibriossisämpylä maistuu yhtä herkulliselta kuin normaalikokoinenkin, miniversiot ovat virkistävä versio tavallisista hampurilaisista. Söpöt minihampurilaiset sopivat erinomaisesti välipalaksi tai alkupalaksi erilaisissa tilaisuuksissa.
Voit tehdä briossisämpylöistä vielä kauniimpia sivelemällä niitä sulatetulla voilla heti, kun ne tulevat uunista. Tämä antaa niille kauniin kiiltävän pinnan.
Vinkkejä
Saatat miettiä, miten tehdä briossisämpylä ilman yleiskonetta, ja vastaus on, että taikina vaivataan käsin. Emme suosittele taikinakoukulla varustetun sähkövispilän käyttöä, sillä lähes 25 minuutin vaivaaminen rasittaa kompaktia moottoria aivan liikaa ja voi johtaa ihanan laitteen ennenaikaiseen tuhoon. Märän ja tahmean briossitaikinan saaminen käsin oikeanlaiseksi vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä, joten suosittelemme käyttämään yleiskonetta.
Jos sinulla ei kuitenkaan ole sellaista, paras tapa vaivata taikina käsin on käyttää niin sanottua slap-and-fold-tekniikkaa. Ota taikina ja lyö se puhtaalle työtasolle, ota nyt taikinan yläpuolikas ja venytä sitä hieman, ennen kuin taitat sen lopun päälle, jolloin taikinan sisälle jää ilmaa. Nosta taikina, lyö se alas ja toista tämä prosessi. Kun tätä toistetaan jatkuvasti, taikina muuttuu lopulta sileäksi ja lakkaa tarttumasta käsiin.